Vopsea de păr periculoasă, în magazinele din Constanța

1549
2
Vopsea de păr periculoasă, în magazinele din Constanța - fotofondvopsea-1453479009.jpg

Articole de la același autor

Pe vremuri și chiar și în ziua de astăzi, femeile apelau la vopseaua de păr Henna pentru că știau că este naturală și nu conține chimicale. Se pare însă că și acest mit a fost spulberat, recent, descoperindu-se că în compoziția acesteia nu numai că se folosesc substanțe chimice, dar acestea sunt și extrem de periculoase pentru sănătatea omului.

În baza Regulamentului European 1223/2009, Biroul Vamal Constanța Sud a solicitat Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor un control de specialitate asupra importului a 5.133 kg vopsea de păr Henna pudră (diferite culori), în valoare de 40.293 dolari. Din ordinul directorului general Direcția Generală Control și Supraveghere Piață, Paul Silviu Anghel, o echipă de comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a verificat produsele și documentația aferentă importului.

"În urma verificărilor s-au găsit 76.800 plicuri din folie aluminiu termosudată care conțin vopsea de păr sub formă de pudră henna care urmau a fi ambalate în cutii de carton de către importator la sediul acestuia după finalizarea procedurilor de import și punerea acestora pe piața din România. Din documentele care însoțesc produsele, cât și din informațiile înscrise pe cutiile de carton în care urmau să fie ambalate plicurile cu vopsea de păr, a reieșit că această pudră de henna conține substanța chimică para fenildiamină. Această substanță chimică poate fi exprimată pe ambalaje sub denumirea de para fenildiamină,

p-fenildiamină sau 1-4 fenildiamină", explică comisarul șef adjunct al CJPC Constanța, Cornel Radu.

Substanțe interzise în Uniunea Europeană

În Directiva Europeană pentru produse cosmetice 76/768/EEC, Anexa 2 prezintă lista substanțelor interzise

în produsele cosmetice, precum și în Regulamentul European 1223/2009 Anexa 2, la poziția 1226 este menționată substanța para fenildiamină atunci când este utilizată în producerea vopselei de păr.

"Între statele membre ale Uniunii Eu-ropene și Comisia Europeană există un sistem de schimb rapid de informații privind produsele periculoase denumit sistem RAPEX. Sistemul constă într-o aplicație situată pe Internet care este utilizată ca instrument de comunicare atât pentru statele membre ce utilizează aplicația pentru a pregăti și transmite notificări și reacții prin sistem, cât și de toate persoanele interesate, într-o secțiune publică destinată acestui scop. În sistemul de alertă RAPEX sunt notificate produse cosmetice similare (vopsea de păr Henna) care au fost retrase de pe piață în țări membre UE, deoarece prezintă un risc chimic datorat prezenței substanței para fenildiamină", mai adaugă șeful CJPC Constanța.

Este posibil ca astfel de vopsea să mai fie în magazine

În urma celor constatate, CJPC Constanța a încadrat întreaga cantitate de 5.133 kg vopsea de păr Henna pudră ca fiind un produs periculos și nu a autorizat punerea în liberă circulație, ceea ce a dus la interzicerea intrării pe teritoriul României a acestor produse.

"Dorim să atenționăm consumatorii să acorde o deosebită atenție în momentul achiziționării acestor produse cosmetice pentru vopsirea părului pe bază de pudră henna, deoarece prezența acestei substanțe în produsul cosmetic poate afecta sănătatea utilizatorului", a completat comisarul Cornel Radu.

Comentează știrea

DODO
23 ianuarie 2016
si cite or mai fi

Este greu dar , bine ar fi ca toate produsele sa aiba acordul MS acesta sa emita si sa actualizeze permanent liste cu produse verificate bune de vinzare pe care comerciantii sa le comercializeze sa nu puna botul la tot ce se aduce la en-gros. Atunci scuza ( normala )ca nu stiu ce vind va dispare si noi vom dormi linistiti.

Simona
24 ianuarie 2016
Cautam colaboratori din toata tara

Cautam URGENT dezvoltatori afacere online pentru PUBLICARE ANUNTURI Ce oferim: -instruire gratuita sub forma unor lectii trimise prin email -scrisoare de recomandare -posibilitatea de a lucra comod la domiciliu pe calculator in functie de disponibilitate (part-time/full time) -contract legal de comision -plata se calculeaza in functie de implicare si realizari. Cerinte: -cunostinte minime PC; -timp la dispozitie 2-3 ore pe zi -calculator si conexiune internet; -seriozitate, abilitate, rabdare si persevrenta. Nu este necesara experienta. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati cu noi. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa de e-mail: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate! In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24ore.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1642 secunde