Viscol și nămeți, la Constanța. Tot județul, paralizat!

2048
1

Articole de la același autor

Iarna s-a dezlănțuit la Constanța. Ninsorile și viscolul s-au pornit de duminică noapte, iar în cursul zilei de luni s-au intensificat, creând probleme mari în tot județul. Meteorologii vin cu vești proaste pentru perioada următoare, căci se anunță în continuare ninsori destul de însemnate cantitativ, dar mai ales ger persistent. 


În municipiul Constanța, s-a intervenit încă de la primele ore ale dimineții. Nouă sărărițe au împrăștiat peste 300 de tone de material antiderapant pe străzile principale și secundare, pornind din principalele intersecții, Poarta 1, bulevardul Ferdinand - bulevardul Tomis, bulevardul Mamaia - zona Pescărie, bulevardul Alexandru Lăpușneanu - bulevardul Aurel Vlaicu, strada Suceava - zona Boema, bulevardul I.C. Brătianu, Șoseaua Mangaliei - bulevardul 1 Mai, bulevardul I.C. Brătianu - Cora, bulevardul Aurel Vlaicu - Podul Cumpenei. 


Angajații firmei de salubrizare și ai firmelor prestatoare din domeniul spații verzi, precum și 25 de persoane asistate social au fost mobilizați pentru a ajuta la curățarea zăpezii din stațiile de autobuz, pe trecerile de pietoni și trotuare, la pasajele pietonale, la intrările de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța și în fața unor instituții publice. 
12 persoane au fost aduse la adăpostul de urgență pentru sezonul rece, unde primesc hrană și ceai cald. 


Folosiți transportul în comun! 


Reprezentanții Primăriei Constanța ne recomandă să evităm deplasările dacă nu sunt absolut necesare și să lăsăm autovehiculele personale acasă, pentru a folosi transportul în comun. 


"Din cauza temperaturilor scăzute, recomandăm evitarea deplasării în spații deschise și a expunerii la frig, mai ales pentru vârstnici, bolnavi cronici, copiii foarte mici sau cei care au diverse afecțiuni, gravidele cu risc sau cele în ultimul trimestru de sarcină, persoane cu dizabilități. În cazul în care deplasarea este absolut necesară, se impune folosirea de îmbrăcăminte călduroasă și impermeabilă pentru a asigura protecție împotriva vântului. De asemenea, recomandăm renunțarea la deplasările pe distanțe lungi, în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate adecvat sezonului", ne sfătuiesc cei de la Primăria Constanța. 


Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la Dispeceratul Primăriei Constanța - 0241/550.055, la Dispeceratul Serviciului Gestionare Spații Verzi - 0722/545.366, 0241/488.171, la Dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală - 0241/484.205 sau la Dispeceratul Serviciului Protecție Civilă - 0799/606.189. 


Probleme la alimentarea cu energie electrică 


În județ, spre seară, au început să apară problemele cu alimentarea cu apă și curent electric. 
E-Distribuție Dobrogea a organizat încă din timpul zilei suplimentarea turelor din dispecerat și din call center, pentru a prelua un eventual volum ridicat de sesizări. Clienții au la dispoziție numerele în regim TelVerde (apelabile gratuit din rețelele naționale de telefonie) 0800/070.555, 0800/070.888, 0800/070.444 sau prefixul județului + 929. 


Comentează știrea

Valy
27 februarie 2018
Performanta

Cta doar 25 de asistati social are, restul sunt la un vin fiert si facut copiii???

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4007 secunde