Vine un nou val de frig și ninsori! "Mâine va fi din nou foarte rău!"

13393
Vine un nou val de frig și ninsori!

Articole de la același autor

Furtuna de zăpadă a măturat județul Constanța azi-noapte. Rând pe rând, drumurile s-au închis din cauza troienilor de zăpadă și a vizibilității reduse.

Meteorologii anunță o ușoară ameliorare a vremii astăzi, pe timpul zilei, însă la noapte și mâine va fi din nou viscol.

"Astăzi, vremea va fi în general închisă și deosebit de rece. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 și -3 grade. Cerul va fi mai mult noros. Local, va ninge viscolit în special în prima parte a zilei. Stratul de zăpadă nou depus va fi în jurul a 5 cm. Vântul va mai prezenta intensificări în prima parte a zilei, cu rafale de 55 - 70 de m pe oră, mai ales în zona costieră, spulberând și troienind zăpada și accentuând senzația de frig. Apoi, vântul va scădea treptat în intensitate. Vizibilitatea va fi temporar, scăzută", explică directorul Centrului Regional de Meteorologie Dobrogea, Marius Coțofan.

Codul portocaliu de ninsori abundente și ger expiră astăzi, la ora 14, dar rămânem sub cod galben, până în jurul orei 20. Peste noapte, însă, nu este exclus să fie prelungite avertizările.

"La noapte, va fi ger. Temperaturile minime se vor încadra între -13 și -9 grade. Cerul va fi variabil, temporar noros în a doua parte a nopții, când local, începând din sudul zonei, va ninge viscolit. Stratul de zăpadă nou depus va fi sub 5 cm. Vântul va sufla slab și moderat, în intensificare spre sfârșitul intervalului. Mâine, vremea va fi închisă și deosebit de rece, izolat geroasă și în timpul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între -10 și -4 grade. Cerul va fi noros. Pe arii extinse va ninge viscolit. Stratul de zăpadă nou depus va fi în jurul a 10 cm. Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 45 - 60 de km pe oră, iar pe litoral peste 65 - 70 de km pe oră și vor fi perioade de timp în care ninsoarea va fi puternic viscolită, iar zăpada anterior depusă - spulberată. Vizibilitatea va scădea temporar sub 50 de metri. Facem un apel către populație să limiteze deplasările. Mâine e din nou foarte rău!", anunță directorul Centrului de Meteorologie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Februarie 2018
Stire din Social : Cum va fi vremea astăzi, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.8486 secunde