Video VIDEO! Cum se fabrică ursuleții gumați și jeleurile. 'Sunt adevărate cocktailuri chimice!'

1229
VIDEO! Cum se fabrică ursuleții gumați și jeleurile. 'Sunt adevărate cocktailuri chimice!' - untitled-1516612003.jpg

Articole recomandate

Ursuleții gumați sau jeleurile colorate și cu diferite arome se numără printre dulciurile tale favorite? Atunci poate ar fi bine să știi din ce sunt făcute.

Dacă ai încercat să servești prieteni vegetarieni cu jeleuri și ai fost refuzată, explicația ar fi ca aceste produse conțin gelatină. Gelatina este o substanță solidă, translucidă, incoloră și insipidă, derivată din colagen și obținută din diverse reziduuri animale (șorici de porc, oase de porc, cal sau vacă sau piei de bovine. Dar faptul că ai aflat din ce este gelatina nu te pregătește pentru modul în care este obținută, scrie CSID.


Regizorul belgian Alina Kneepkens a creat un scurt metraj care arată – în detaliu – cum sunt făcuți ursuleții gumați. Acesta face parte dintr-o serie de videoclipuri care documentează modul în care sunt făcute diverse alimente.

Și Asociația Pro Consumatori (APC) din România a atras atenția că jeleurile sunt adevărate cocktailuri chimice pentru creierul copiilor care conțin acid citric, substanțe de aromatizare, coloranți și aditivi cu efecte negative asupra sănătății. O altă problemă a jeleurilor de pe piață o reprezintă cantitatea mare de zahăr. La foarte multe dintre aceste produse, principalul ingredient este siropul de glucoză sau zahărul.

Și mai grav este faptul că de multe ori producătorii depășesc cantitatea de 15 grame de zahăr la 100 de grame de jeleuri. Conținutul ridicat de zahăr din acest tip de produs explică și valoarea energetică ridicată, aceasta variază între 307,4 kcal și 382,5 kcal. Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca cel mult 10% din aportul zilnic de energie pentru adulți și copii să provină din zaharuri libere, ceea ce înseamnă aproximativ 25 de grame de zahăr pe zi.

Alte ingrediente în care este "ascuns" zahărul sunt: fructoza, siropul de malț, extractul de malț, siropul de porumb, melasa, zahărul brun, zaharoza, malțul de orez, agava. Toate acestea reprezintă îndulcitori artificiali adăugați în aceste dulciuri.

Așadar, atunci când te bucuri de un jeleu gândește-te că nu faci altceva decât să mănânci un amestec de rămășițe animale topite, substanțe chimice și mult zahăr, scrie descopera.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2071 secunde