Vestita cherhana din Năvodari, închisă de OPC. Meniul zilei: mâncare expirată și pește stricat

2107
4

Articole de la același autor

În ultimii ani, pescăriile de la malul mării s-au înmulțit văzând cu ochii. Toate se laudă că au pește proaspăt, din Marea Neagră, în condițiile în care pescarii locului de-abia reușesc să iasă pe mare o dată la câteva zile, din cauza vremii urâte și, de multe ori, se întorc cu bărcile goale.

În aceste condiții nici nu este de mirare că, atunci când sunt călcate de comisarii Protecției Consumatorilor, bucătăriile pescăriilor "mustesc" de pește vechi, iar mâncarea este servită chiar și la câteva zile de la preparare. Recent, Protecția Consumatorilor a închis o cherhana din Năvodari tocmai pentru că în meniu era mâncare expirată și pește stricat.

"În urma unei sesizări telefonice, prin care un consumator a reclamat faptul că după ce a consumat produse din pește la o cherhana din localitatea Năvodari a acuzat simptome similare unei posibile toxiinfecții alimentare, Direcția de Control și Supraveghere Piață, prin directorul general Paul Anghel a demarat o acțiune de control la unitatea de alimentație publică, prin Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Constanța", explică reprezentanții CJPC Constanța.

În urma controlului, în spațiul de depozitare au fost găsite 74 de kilograme de pește la care era modificată starea termică și pentru care nu s-au respectat condițiile de depozitare, materia primă care trebuia păstrată în stare refrigerată, fiind congelată. Materia primă nu era însoțită de elemente de identificare. În același spațiu de depozitare au fost găsite patru kilograme de preparate culinare pregătite în zilele anterioare având termenul de valabilitate depășit cu 24 de ore.

"Întreaga cantitate de materie primă și preparate culinare a fost retrasă definitiv din circuitul consumului uman și s-a aplicat o sancțiune contravențională de 20.000 lei. Ca măsură complementară, s-a dispus oprirea temporară a prestării de servicii în unitatea de alimentație publică până la remedierea deficiențelor", se mai precizează în comunicatul transmis de CJPC Constanța.

La rândul său, vicepreședintele ANPC, Răzvan Florescu atrage atenția consumatorilor să fie atenți de unde achiziționează produsele pe care vor să le consume. Respectarea condițiilor de depozitare, informațiile obligatorii ce trebuie înscrise pe produse sunt esențiale și trebuie respectate. "Măsurile de control și supraveghere a pieței vor continua, iar abaterile vor fi sancționate", a mai spus Răzvan Florescu.

Comentează știrea

niste labagii...
6 februarie 2016
peste congelat cumparat din magazin,cu pretentii apoi,ca ar fi din Marea Neagra..

Nesimțiții cu preturi exagerate,peste de contrabanda, peste congelat și unde mai pui ca-l serveau și împuțit! Foarte bine, sa se ducă dracu cu macroul lor congelat,care apare în meniu chefal de Marea Neagra!!:(

mancare stricata...
6 februarie 2016
bors de peste de 7 zile,peste prajit diverse specii congelat de zeci de ori...

Cartofi prăjiți reciclați, saramura de peste 15 zile pusa la congelat,hamsie împuțită cu mate congelata,mancarea din meniu deja gătită și congelata...asta asa...ce scrie în P.V....:(

Iulian
6 februarie 2016
Restaurante

Poate inchide opc si barul restaurant vanatorul, nu e igienic.

aura dia
6 februarie 2016
Afacere pentru iubitorii de carti!

Aceasta este afacerea cea mai potrivita pentru oamenii inteligenti si care au acasa o biblioteca! Castigi bani imbogatindu-ti biblioteca! Ce poate fi mai simplu si mai interesant? Aceasta este o oferta cu adevarat unica si revolutionara! Cere acum mai multe detalii, la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5688 secunde