Vești bune pentru viitoarele mămici. Se elimină plafoanele indemnizației de creșterea copilului

530
Vești bune pentru viitoarele mămici. Se elimină plafoanele indemnizației  de creșterea copilului - vestibunepentrumamici-1435852221.jpg

Articole de la același autor

Mămicile care au salariu mare și intră în concediul de creșterea copilului vor primi mai mulți bani, de la 1 ianuarie 2016. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Rovana Plumb, care a spus că intenționează să elimine plafonul indemnizației maternale de 3.400 de lei.

Conform legii în vigoare, mămicile cu venituri mari sunt dezavantajate. Ele nu pot primi mai mult de 85 la sută din media salariilor pe ultimul an. Indemnizația nu trebuie să depășească, astfel, 3.400 de lei.

"Lucrăm la un pachet integrat de servicii pentru copii și, în cadrul lui, avem prevăzută eliminarea plafonului de 3.400 de lei. Va urma, pe perioada verii, un calendar clar, care va fi stabilit cu ordonatorii principali de credite și cu partenerii sociali, în vederea adoptării noii legi a salarizării care stabilește foarte clar modul în care angajații vor fi motivați în sistemul bugetar astfel încât să se elimine, ca urmare a creșterii salariului minim pe economie, suprapunerea salariilor între diferitele clase", a explicat Rovana Plumb.

În prezent, indemnizația pentru creșterea copilului este de 85 la sută din media veniturilor nete înregistrate în ultimele 12 luni. Cuantumul ei nu poate depăși 3.400 de lei, în cazul celor care optează pentru concediu de un an de creșterea copilului, respectiv 1.200 de lei, în cazul unui concediu de doi ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6172 secunde