Vești bune de pe Podul de la Butelii. Când va fi gata pasajul

1040

Articole de la același autor

Lucrările de reabilitare a Podului de la Butelii durează de mai bine de un an de zile și constănțenii care locuiesc în zonă sau care sunt nevoiți să tranziteze zona frecvent au ajuns aproape de pragul disperării. Autoritățile locale vin însă cu vești bune și anunță că, în mai puțin de trei săptămâni, va fi gata prima porțiune a podului.


Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, prima jumătate a Pasajului Cumpenei, porțiune pe care se lucrează în acest moment, va fi gata în cel mult trei săptămâni. Muncitorii montează în prezent ultima bucată din parapetul marginal care va avea și funcție de antifonare iar, în scurt timp, se va turna asfaltul.


"Podul are lungimea totală de 320 de metri. S-a montat parapetul de aproximativ 240, 250 de metri, deci mai sunt cam 60 - 70 de metri de parapet antifonant de montat. Constructorul are în plan ca, în scurt timp, să toarne cele 540 de zone de asfalt, pe actuala structură de suprabetonare. Este vorba despre un asfalt special care va fi turnat în două straturi. După turnarea asfaltului, va fi montată partea de material special, antifonant, adică, pe structura metalică se montează niște plăci transparente și apoi vor fi montate rosturile de dilatație, iar apoi se va trece la darea în circulație a actualei jumătăți pe care se lucrează, se mută circulația pe partea pe care se lucrează acum și se intră pe cealaltă jumătate, prin scoaterea liniei de tramvai care există acolo, demontarea vechilor parapete și a stâlpilor de iluminat și toate acele operațiuni care s-au făcut și pe partea pe care se lucrează acum", a declarat proiectantul Claudiu Rădulescu.


Pod tip pasarelă de noapte


De altfel, luna trecută, autoritățile anunțau că, până la finele lunii august, se va circula măcar pe două benzi, câte una pe sens. Conform proiectului, numărul benzilor de circulație va crește de la două la patru, podul va fi luminat cu câte două seturi de leduri care vor focaliza pe partea carosabilă, iar parapetul marginal va avea, pe lângă funcția de protecție, și cea de antifonare.
Podul de la Butelii ar putea deveni astfel primul pod tip pasarelă de noapte din țara noastră. Pe lângă bordurile de marmură, considerate mult mai vizibile pe timpul nopții, va fi realizată o perdea de lumini.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4341 secunde