Vântul puternic ia pe sus acoperișul Muzeului de Istorie!

228
Vântul puternic ia pe sus acoperișul Muzeului de Istorie! - muzeusursaisu-1582835514.jpg

Articole de la același autor

Județul Constanța s-a aflat, ieri, sub cod galben de vânt puternic. Intemperiile au ridicat probleme la Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța, unde angajații au constatat că exista riscul ca o bucată din acoperiș să se desprindă. Drept pentru care, reprezentanții instituției de cultură au solicitat intervenția militarilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, pentru a desprinde, controlat, bucățile de țiglă în pericol să cadă. 


La fața locului a ajuns un echipaj de pompieri, cu o autoscară mecanică și au degajat aproximativ 20 de țigle. 
"Noi i-am solicitat pe pompieri, pentru a evita evenimentele neplăcute, având în vedere vântul puternic și starea acoperișului. Sperăm să nu mai fie probleme în zilele următoare, dacă va fi cazul îi vom solicita din nou", a afirmat, pentru "Cuget Liber", dr. Sorin Colesniuc, directorul muzeului. 


XXX 
Reamintim că muzeul este vizat de un proiect de reabilitare, în care este cuprinsă și înlocuirea acoperișului. Prima licitație, organizată în noiembrie 2019, a fost anulată, din cauza unor abateri legislative. Luna aceasta a fost reluată licitație și, din informațiile noastre, s-a înscris o singură firmă. Rămâne de văzut dacă, de data aceasta, procedura va fi dusă la sfârșit și vor fi demarate reparațiile atât de necesare. 


Valoarea totală a proiectului este de peste 19,5 milioane de lei și vizează restaurarea, consolidarea și conservarea clădirii instituției, prin: reparații ale exteriorului și bolților degradate, reparații la interior, în special ale spațiilor boltite și ale componentelor artistice, reabilitarea ferestrei din Aula "Adrian Rădulescu"; reparații la acoperiș și lucrări la instalații, echipamente pentru condiții de climatizare, siguranță la foc, antiefracție. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6731 secunde