Val de aer tropical peste România! Ne așteaptă temperaturi caniculare

801
Val de aer tropical peste România! Ne așteaptă temperaturi caniculare - ndamagfzad01ztgxnmvmyjgwmguwmzk2-1564052244.jpg

Articole de la același autor

Valul de aer tropical, care sufocă acum vestul Europei, va ajunge și în România în weekend. Însă, dacă în alte țări vor fi azi temperaturi de peste 40 de grade Celsius, România, ar putea scăpa mai ușor, scrie romaniatv.net


"Ne așteptăm într-adevăr la o încălzire ușoară în următoarele zile, astfel încât și în zona țării noastre în acest weekend vremea va deveni caniculară (...) Sâmbătă și duminică, mai ales în jumătatea sudică, temperaturile vor înregistra și 35-36 de grade Celsius'', a anunțat Alina Șerban, meteorolog ANM.


PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL

27.07.2019 ORA 09 - 28.07.2019 ORA 09


Vremea va deveni instabilă în jumătatea nord-vestică a țării, unde după-amiaza și noaptea vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial și se vor înregistra cantități mai însemnate de apă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 25 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice și de sud-est, unde după-amiază disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile minime se vor situa între 12 și 21 de grade, ușor mai ridicate pe litoral.


PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL

28.07.2019 ORA 09 - 29.07.2019 ORA 09


Vremea va fi instabilă cu precădere în jumătatea de vest a țării, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial și se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 34 de grade, iar minimele între 11 și 23 de grade.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4457 secunde