Val de AER POLAR! FRIG CUMPLIT PESTE ROMÂNIA! Se anunță temperaturi cu minus!

1948
Val de AER POLAR! FRIG CUMPLIT PESTE ROMÂNIA! Se anunță temperaturi cu minus! - img2-1568793699.jpg

Articole recomandate

Un val de aer polar pune stâpânire pe România în aceste zile. Temperaturile vor scădea cu aproximativ 10 grade în toată țara. Se anunță temperaturi minime negative în centrul țări, unde vor fi și condiții de brumă. În zonele înalte, vântul va prezenta intesificări și ar putea apărea chiar lapovița și ninsoarea.



Vremea se răcește în următoarele zile, în special în partea de nord a țării, unde noaptea valorile termice vor ajunge la -4 grade.

Miercuri, temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 16 ..17 grade in nordul Moldovei și 28 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime între -3...-4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de brumã, și 14...15 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în sud, centru și est unde, mai ales ziua, pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va avea intensificãri în zonele montane, mai ales pe creste unde rafalele vor depãși 80...90 km/h, dar local și la cote mai reduse și în restul teritoriului, cu precãdere în sud-vest, nord-est și trecãtor în est și centru (în general rafale de 45...60 km/h).

Începând de joi, răcirea vremii se va instala în majoritatea regiunilor. Temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod normal pentru această perioadă. În zona montanã înaltã, cu precãdere în nordul Carpaților Orientali, trecãtor vor fi precipitații sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe creste.

Vineri, în nordul și nord-estul țãrii vremea va fi rece, cerul va avea temporar înnorãri și local va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. În restul teritoriului valorile termice vor fi ușor mai scãzute decât mediile multianuale specifice perioadei, cerul va fi variabil și doar izolat se vor semnala ploi slabe. Trecãtor, în zona montanã înaltã a Carpaților Orientali, vor fi precipitații sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 23 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade, mai coborâte în depresiuni unde vor fi condiții de brumã.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4688 secunde