Vacanțe exotice cu bebelușul. Ce preferă românii când pleacă în concediu

410
Vacanțe exotice cu bebelușul. Ce preferă românii când pleacă în concediu - familiivacanta-1463678832.jpg

Articole de la același autor

Familiile din țara noastră au început să prefere vacanțele în locuri exotice. Cele mai multe cereri se înregistrează în lunile ianuarie și februarie și în iunie - iulie, când școlarii sunt în vacanță.

Potrivit unui studiu realizat de o agenție de turism, familiile cu copii mici preferă resorturile cu locuri de joacă pentru copii, iar cele cu școlari aleg circuitele tematice. Atunci când aleg destinațiile de vacanță, familiile țin cont în primul rând de nevoile copiilor și își adaptează planurile în funcție de vârsta acestora.

Spre exemplu, familiile cu copii mici, cu vârste cuprinse între unu și șapte ani, optează pentru destinații de plajă, cum ar fi Republica Dominicană, Maldive, Mauritius sau Bali, unde există resorturi care oferă programe de distracție special concepute pentru cei mici: kids club, petreceri, animatori, piscine special amenajate etc.

Pe de altă parte, în cazul familiilor cu copii care merg la școală, se preferă circuitele tematice în țări care îi ajută pe aceștia să învețe lucruri noi, să intre în contact cu civilizații și culturi diferite, cum sunt Thailanda, Statele Unite ale Americii, Sri Lanka și Peru. În acest mod, relaxarea, activitățile în aer liber și învățarea sunt îmbinate, pentru a oferi o experiență de neuitat atât copiilor, cât și părinților.

Preferințele de călătorie ale familiilor

În general, familiile cu copii își planifică vacanțele cu trei-patru luni în avans și optează pentru sejururi de zece zile în destinații exotice. Aproximativ 70 la sută preferă vacanțele de relaxare, în timp ce doar 30 la sută dintre familii optează pentru vacanțele mai active, unde pot practica sporturi, pot face circuite în împrejurimi.

"Dacă acum patru - cinci ani aveam foarte puține solicitări de vacanțe cu copii mici, până în doi ani, începând de anul trecut numărul părinților care își doresc să călătorească împreună cu bebelușul lor este în creștere. Anul acesta am avut peste 500 de solicitări pentru vacanța cu copil mic, dublu față de primele cinci luni ale anului trecut. Este un semn de deschidere și de relaxare al părinților din România, care au înțeles că rolul marilor resorturi este de a le oferi tot confortul și suportul de care au nevoie astfel încât vacanța lor să fie cu adevărat relaxantă", a declarat Alexandra Pârvu, reprezentatul agenției de turism Eturia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1973 secunde