Vacanță în străinătate. Constănțenii se înghesuiesc în vămi

249
Vacanță în străinătate. Constănțenii se înghesuiesc în vămi - fond-1561744200.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii norocoși care pot să-și ia concediu vara aleg să plece în vacanță pe alte litoraluri. Unii se duc în Bulgaria, alții în Grecia sau chiar mai departe, în Turcia sau Italia. Cei care călătoresc cu mașina aglomerează punctele de frontieră încă de la primele ore ale dimineții. Așa că Garda de Coastă a luat o serie de măsuri menite să reducă timpii de așteptare. 


"Măsurile dispuse asigură gestionarea eficientă a situației operative pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în zona litoralului Mării Negre, în Delta Dunării și în alte zone de interes turistic aflate în zona de competență a Gărzii de Coastă. Pentru evitarea aglomerărilor, va fi folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei și în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configurației acestora.  De asemenea, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului Gărzii de Coastă până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic", precizează reprezentanții Gărzii de Coastă. 


De asemenea, pe întreaga perioadă a sezonului estival se vor executa atât acțiuni punctuale, cât și misiuni în sistem integrat cu celelalte structuri ale M.A.I. în județul Constanța, pentru prevenirea stărilor conflictuale și menținerea ordinii și liniștii publice în incinta punctelor de trecere a frontierei și în localitățile aflate în zona de frontieră.
Recomandări de la polițiștii de frontieră
Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. 


Pe raza județului Constanța, la granița cu Bulgaria, sunt cinci puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, în total, fiind disponibile nouă benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv zece benzi pe sensul de ieșire. Este vorba despre punctele de frontieră Vama Veche – Durankulak, Ostrov – Silistra, Negru Vodă – Kardam, Lipnița – Kainardja și Dobromir – Krushari. Aceasta din urmă este destinată autoturismelor cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 8.00 la ora 20.00.  


Reamintim că, informații privind timpul de așteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicația Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ . Această aplicație online prezintă o valoare medie a timpului de așteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.


Peste 1,3 milioane de persoane au tranzitat granița spre Bulgaria, în 2018


Anul trecut, în perioada sezonului estival, punctele de trecere a frontierei române la granița cu Bulgaria de pe raza județului Constanța, au fost tranzitate de aproximativ 1.374.500 de persoane, precum și de 340.250 de mijloace de transport. 
"Se constată o creștere semnificativă a valorilor de trafic prin P.T.F. Vama Veche, prin acest punct de trecere efectuând formalitățile de frontieră aproximativ 880.000 de persoane, situație care se menține în același trend și în prezent, în mod special în zilele de sfârșit de săptămână când valorile de trafic cresc cu peste 200%", mai declară reprezentanții Gărzii de Coastă.


Potrivit acestora, există posibilitatea achiziționării online de vignete, prin intermediul site-urilor web: www.bgtoll.bg  (acest site având și meniu în limba română) sau www.vinetki.bg,  precum și din punctele de frontieră, pentru toate categoriile de autovehicule, prețurile acestora rămânând neschimbate față de anul trecut.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5345 secunde