Va fi declarată epidemie de gripă?

186
1
Va fi declarată epidemie de gripă? - epidemie2-1519324682.jpg

Articole de la același autor

Deși numărul cazurilor de decese cauzate de gripă crește de la o zi la alta, reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că nu trebuie declarată stare de epidemie, întrucât numărul acestora nu este peste nivelul pe care specialiștii l-au prognozat. 


"Este un număr mare de decese, dar nu este peste nivelul pe care specialiștii l-au prognozat. Din această săptămână, numărul cazurilor va fi în scădere, deci nu putem vorbi de declararea unei epidemii, nu a fost vorba niciodată", a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea. 


Ea a mai spus că abia în urmă cu două săptămâni a fost depășit nivelul minim prognozat. 


"Nivelul maxim nu a fost atins niciodată în această perioadă. Este, într-adevăr, trist că au murit atâția oameni, dar suntem în limitele așteptate", a afirmat Sorina Pintea. 


Numărul cazurilor confirmate de gripă a ajuns la aproape 800, la nivel național, cu 48 de decese, în timp ce numărul total al infecțiilor respiratorii este de aproape 135.000 numai în ultima săptămână, cu 51,3% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.


Comentează știrea

unul
23 februarie 2018
cum as fi scris eu articolul

Uraaaa!!!! Uraaaa!!! Rujeola a murit de gripa !!! Dar nu e epidemie de gripa desi de gripa anul asta au murit mai multi decat de rujeola in trei ani! Dar nu va obositi voi creierasul cu asta, alesii gandesc si decid pentru voi ! Apropo - stiti cati au fost bolnavi de rujeola? in 2014 - 165; in 2015 - 7; in 2016 - 2435 cazuri; in 2017 - 7844; in 2018 - 134 cazuri (in doua luni). Ce se intampla de fapt? Scad cazurile de rujeola? Cica in saptamana 12-18 feb s-au inregistrat nu mai putin de 1358 cazuri compatibile cu gripa. Hm, ceva nu e in regula cu cifrele astea. La 134 cazuri de rujeola in doua luni e epidemie, dar la 1358 cazuri de gripa intr-o saptama nu e epidemie. Dar ce-mi bat eu capul !!! Doctorii si savantii stiu mai bine! Blestem si anatema sa fie pe capul lor daca mint sau manipuleaza ! Sau iau spaga la licitatii grase precum cele de achizitie de vaccinuri antigripale ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5512 secunde