Urmează încă patru zile de caniculă. Temperaturile ajung până la 34 de grade la umbră

328
Urmează încă patru zile de caniculă. Temperaturile ajung până la 34 de grade la umbră - vreme-1566543372.jpg

Articole recomandate

Vineri avem încă o zi fierbinte, cu disconfort ridicat în sudul și vestul țării și 36 de grade în Lunca Dunării.


Și sâmbătă o să fie foarte cald. În sudul extrem se ating 35 de grade, vântul rămâne activ în sud-est, iar spre seară vin ceva serii de averse în Carpații Occidentali și Meridionali.


Arșița continuă și duminică. Va fi caniculă prin vestul și sudul țării, pe unde persistă și disconfortul termic. Vântul se întețește în ținuturile sudice, iar la apropierea serii aversele apar sporadic prin vest, nord-vest și pe la munte.


Căldura sufocantă avem și luni, multă zăpușeala și 35 de grade în zonele de câmpie și podiș. Prin vest, nord-vest și la munte mai apar câțiva nori de ploaie, iar vântul mai are unele porniri în sud și sud-vest.


Vremea în fiecare regiune
În Dobrogea și Bărăgan se face din nou foarte cald, cerul se păstrează curat, iar vântul mai are unele intensificări. Maximele se apropie de pragul caniculei și crește disconfortul termic.


Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei ne așteaptă încă o zi însorită și o amiază călduroasă. Maximele ajung la 33...34 de grade și vorbim despre valori înregistrate la umbră, iar vântul rămâne destul de insistent.


În nordul Moldovei și în Bucovina găsim vreme frumoasă, cu cer senin, vânt domol și cel mult 30...31 de grade în termometre.


Vreme bună avem și în nordul Transilvaniei și în Maramureș, deși pe aici apar ceva nori și nu este exclus să vină o ploaie de scurtă durată. Temperaturile se mențin ridicate și amiază ne-aduce maxime în jur de 31...32 de grade.


În ținuturile vestice se face mai cald decât joi; zăpușeala sporește după prânz și temperaturile ajung pe la 34 de grade. Norii apar în treacăt, dar nu sunt semne de ploaie.


În Transilvania rămânem cu vremea caldă și frumoasă. Dimineața, în depresiuni este răcoare și s-ar putea să apară ceață, iar către seară, în zonele montane, pot să vină câțiva nori de ploaie.


În Oltenia ne așteaptă încă o zi toridă, cu soare arzător și multă zăpușeala la orele amiezii. Maximele urcă spre 36 de grade, iar către seară e posibil să apară o ploaie de scurtă durată.


Și în ținuturile sudice se face din nou foarte cald. Crește și disconfortul termic, iar în Lunca Dunării va fi caniculă. Norii lipsesc, așa că nu vorbim deloc despre ploi.


BUCUREȘTI
În București, căldura persistă zile bune și nu vorbim deloc despre ploi. Vineri se ating 34 de grade, la umbră; nu prea zărim norii și atmosfera devine înăbușitoare la orele amiezii.


Sâmbătă aproape nicio schimbare: cer curat, vânt activ și o amiază călduroasă, cu disconfort termic ridicat.


Și duminică o să fie foarte cald, iar indicele temperatura-umezeala va depăși din nou pragul critic de 80 de unități.


Luni avem tot soare arzător și căldura sufocantă în miezul zilei, când se ating 34 de grade la umbră.


Vremea la munte
Vremea se menține caldă și în zonele de munte. La apropierea serii, apar înnorări și ploi de scurtă durată, dar pe suprafețe restrânse.


Sâmbătă avem soare și vreme bună în prima parte a zilei. Mai târziu se-adună norii și vin câteva averse în Carpații Occidentali și Meridionali.


Duminică se anunță o zi plăcută, cu temperaturi ridicate și poate o aversă, două, mai pe seară. Vântul prinde putere în Munții Banatului.


Vreme caldă și frumoasă avem și luni; ceva condiții de ploaie în orele serii și un vânt mai intens tot prin Munții Banatului.


Vremea pe litoral
Pe litoral va fi foarte cald și vineri; norii apar sporadic și vântul continua să agite atmosfera.


Sâmbătă se înseninează complet; vântul mai are unele porniri și maximele ajung pe la 31 de grade.


La fel va fi și duminică: soare, vreme caldă și un vânt destul de insistent.


Luni prindem încă o zi frumoasă, cu cer mai mult senin, briza activa și până la 30 de grade pe plajă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8889 secunde