UPDATE. GALERIE FOTO / Regele Mihai, condus astăzi pe ultimul drum

508

Articole recomandate

UPDATE ORA 17.24 Trenul Regal trece prin Gara Pitești. Mii de oameni sunt pe peron și de o parte și de alta a căii ferate și salută cu lanternele telefoanelor mobile și steagul tricolor.

UPDATE ORA 17.00 La Catedrala din Curtea de Argeș, unde va avea loc slujba de înmormântare a Regelui Mihai, sosesc participanții, între care și nepotul Majestății Sale, Nicolae Medforth-Mills. În gară sunt deja câteva mii de oameni care așteaptă Trenul Regal care poartă sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale.

UPDATE ORA 16.40 Gara Găești. Trenul Regal, care poartă sicriul Regelui Mihai spre Curtea de Argeș, salută prin semnale acustice oamenii prezenți pe peron și de-a lungul căii ferate.


UPDATE ORA 15.36 Trenul Regal trece prin Gara Chitila, unde zeci de simpatizanți ai Regelui Mihai strigă numele Majestății Sale și aplaudă.


UPDATE ORA 15.11 Trenul Regal în care se află sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I a pornit spre Curtea de Argeș, în apaluzele celor prezenți pe pron. Trenul va circula cu viteză redusă în localitățile Chitila, Titu, Pitești.


UPDATE ORA 15.00 Cortegiul funebru a sosit la Gara Băneasa. Militarii Brigăzii 30 Gardă preiau sicriul și crucea și parcurg drumul prin interiorul gării până pe peron, unde Jandarmeria Română va da onorul. Se intonează marșuri funebre până la introducerea sicriului în vagonul mortuar. Familia Regală a României a urcat în tren, în vagonul în care este sicriul Regelui. Mii de oameni au așteptat cortegiul.



UPDATE ORA 14.07 Cortegiul funerar al Regelui Mihai a pornit de la Patriarhie spre Gara Regală Băneasa, unde așteaptă Trenul Regal, care va merge la Curtea de Argeș. Cortegiul funerar a fost preluat de la Arcul de Triumf de trupe ale Jandarmeriei călare.


UPDATE ORA 13.55 Cortegiul merge spre clopotniță, unde sunt mașinile funerare. În prima mașină va fi Coroana de Oțel, iar în cea de-a doua, sicriul cu stindardul regal și crucea. Sunt prezentate condoleanțe familiei îndoliate.


Traseul din București: Piața Unirii – Piața Universității – Piața Romană – Piața Victoriei – Piața Charles de Gaulle – Arcul de Triumf – Bd. Kiseleff – Gara Băneasa. De-a lungul traseului sunt oameni care apaludă, aruncă flori albe și fac fotografii sau filmează.

UPDATE ORA 13.45 S-a încheiat slujba de înmormântare a Regelui Mihai de la Catedrala Patriarhală. Familiile Regale străine, demnitarii străini și români ies din Catedrală. Sicriul cu trupul Regelui Mihai este socos din biserică, urmat de Familia Regală.

UPDATE ORA 12.30 Slujba de înmormântare a Regelui Mihai, la Catedrala Patriarhală, oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu 8 mitropoliți.


UPDATE ORA 12.20 Cortegiul funerar al Regelui Mihai a ajuns pe Dealul Patriarhiei, în bătaia clopotelor.



UPDATE ORA 11.18 Sicriul Regelui Mihai, depus pe un afet de tun, în Piața Palatului, este purtat spre Catedrala Patriarhală, pentru slujba de înmormântare. Sunt intonate marșuri funebre, iar cortegiul este format din soborul de preoți al Bisericii Ortodoxe Române, afetul de tun tras de vehiculul militar, Familia Regală a României, în următoarea ordine: Custodele Coroanei și Principele Radu, Principesa Elena, doamna Irina Walker, Principesa Sofia, Principesa Maria, altețe imperiale și regale, dl. și dna. Nicolae de Roumanie Medforth-Mills.



UPDATE ORA 11.12 Afetul de tun tras de un vehicul militar vine spre catafalc, în Piața Palatului Regal. Opt militari din Brigada 30 Gardă iau sicriul de pe catafalc și îl așează pe afetul de tun, în apaluzele asistenței. Oamenii scandează numele Regelui Mihai. Muzica Militară urmată de trei detașamente ale MApN, 58 de militari de la Forțele Terestre, 58 de militari de la Forțele Aeriene și 58 de militari de la Forțele Navale, se așează în formație pentru a onora plecarea pe ultimul drum a ultimului mareșal al Armatei Române, comandant suprem al Armatei Regale în al Doilea Război Mondial.


UPDATE ORA 11.00 Piața Palatului Regal – Serviciu religios oficiat de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române alături de un sobor de preoți. Peste 20 de mii de oameni asistă la ceremonie.


UPDATE ORA 10.51 Ieșirea sicriului, cu stindardul regal și Coroana de Oțel, din Palatul Regal spre Piața Palatului. Un soldat poartă crucea, urmează clerul ortodox, sicriul purtat cei opt militari, apoi Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța sa Regală Principele Radu. Sunt interpretate marșuri funebre. Încep să tragă clopotele de la toate bisericile din împrejurimi. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai este așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal.



Regele Mihai este condus astăzi pe ultimul drum. Zeci de mii de oameni au trecut până acum pe la catafalcul regal să-i aducă un ultim omagiu. La Palatul Regal sunt prezenți președintele Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose și familii regale din întreaga lume. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală și va fi oficiată de Patriarhul Daniel. Regele Mihai va fi înmormântat la Curtea de Argeș, alături de regina Ana. 



La ora 10:50 sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost scos în piața Palatului Regal din Capitală, unde are loc o procesiune religioasă. Toți participanții au ieșit din clădirea palatului pentru a asista la acest moment. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8549 secunde