UNJR: "Suntem de acord cu o parte din propunerile de modificare a legilor justiției"

146
UNJR a trimis ieri o scrisoare ministrului Justiției, Tudorel Toader, prin care îi solicită să comunice public data până la care se pot trimite comentarii cu privire la propunerile pe care le-a făcut de modificare a legilor justiției, conform unui comunicat de presă al Uniunii.

Uniunea Națională a Judecătorilor din România consideră că "modificarea legilor justiției este necesară", acestea având "nevoie de ajustări și completări pentru ca justiția să poată răspunde actualelor nevoi și realități din societate".

"În ceea ce ne privește, suntem de acord cu o parte din propunerile de modificare a legilor justiției pe care le-ați făcut. Există însă și propuneri care vor avea efecte contrare celor dorite, motiv pentru care vom veni cu soluții alternative sau de îmbunătățire a acestora", se afirmă în scrisoare.

Pe lângă propunerile ministrului Justiției, va face și UNJR o serie de propuneri de modificare a legilor justiției, se mai arată în comunicat.

Propunerile UNJR de modificare a legilor justiției "vor ajuta atât la întărirea independenței judecătorilor și la creșterea calității actului de justiție, cât și la o mai bună protejare a drepturilor și libertăților cetățenilor", potrivit scrisorii.

"Elaborarea legilor justiției trebuie să fie rezultatul unui efort comun al celor care fac legi, le aplică și li se aplică", consideră UNJR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5783 secunde