Universitatea "Ovidius" și-a ales Senatul. Urmează bătălia pentru fotoliul de rector

642
Universitatea

Articole de la același autor

Peste doar câteva zile, începe cursa pentru ocuparea funcției de rector al Universității "Ovidius" din Constanța. Și cum orice rector trebuie să aibă o echipă, la acest moment, a fost validată deja lista cu cadrele didactice ce vor face parte din Senat, urmând ca președintele și vicepreședintele să fie aleși în data de 5 martie. 


A mai rămas puțin timp până când Universitatea "Ovidius" va avea un rector nou. Deocamdată, la cârma instituției de învățământ superior se află prof. univ. dr. Sorin Rugină, al cărui mandat expiră pe 12 aprilie și care împlinește, anul acesta, vârsta de 69 de ani, deci nu mai are dreptul să candideze. 


"Nu candidez. Este o chestiune cât se poate de clară. Trebuie să știi când să nu forțezi nota. Dincolo de prevederea legală cu vârsta, vine o vreme când este bine să știi dacă mai poți face ceva. Presupunând că aș mai fi avut dreptul în continuare, sincer, tot nu aș fi candidat", declara, recent, prof. univ. dr. Sorin Rugină. 


Cum spuneam, Senatul a fost format. Spre exemplu, la Facultatea de Litere, aleșii sunt Monica Vlad, Alina Buzatu, Angelo Mitchievici, Diana Hornoiu, la Teologie, Adrian Vasile, Ioan Dura, Florin Spanache, în timp ce Facultatea de Istorie și Științe Politice are numai doi reprezentanți - Mihaela Ivănescu și Daniel Citirigă. La Facultatea de Drept și Științe Administrative, apar următoarele nume: Gabriel Grigore, Cristinel Iftene, Constantin Stoica, Gabriel Mihai. 


La Științele Naturii, cel mai mare punctaj l-a obținut Marius Skolka, urmat de Daciana Sava, Violeta Simionescu, Lucica Tofan. La Facultatea de Educație Fizică și Sport, câștigători au ieșit Alin Larion, Florin Cazan și Ionel Melenco. Apoi, la Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie, locurile au fost ocupate de Viorica Popescu și Ionela Popovici. La Matematică și Informatică, locurile în Senat le-au revenit Mariei Badea și lui Alexandru Bobe. 


Candidați mulți la Științe Economice și Medicină 
Cei mai mulți profesori-candidați s-au înregistrat la Facultatea de Științe Economice, dar numai șapte dintre ei au ieșit învingători. Este vorba despre Elena Condrea, Irena Munteanu, Cristina Lazăr, Diane Vancea, Mărioara Mirea, Mitică Pepi și Ion Botescu. Și la Facultatea de Medicină și-au depus candidaturile zece cadre didactice, dar numai următorii au reușit să întrunească punctajul necesar: Dan Iliescu, Emma Gheorghe, Marius Popa, Laurențiu Hangan, Liliana Tuță, Daniel Costea și Irina Dumitru. 


Începând de acum înainte, Medicina Dentară va fi reprezentată de Cristina Pușcașu și Aureliana Caraiane, iar Farmacia, de Horațiu Mireșan, Adrian Roșca și Doina Margariti. Alți trei profesori au intrat în Senat de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă (Eduard Crăciun, Constantin Ilie, Viorel Rădoiu) și doi vor reprezenta Facultatea de Construcții (Cosmin Filip, Dragoș Vintilă). 


La Facultatea de Arte, câștigători sunt Ioan Ardelean, Radu Niculescu și Daniela Vitcu, iar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Rodica Enache, Mariana Călin și Silvia Matei. 


XXX 
Reamintim că, joi, 5 martie, va avea loc depunerea candidaturilor în Biroul Electoral Central pentru alegerea președintelui și a vicepreședintelui Senatului. Apoi, marți, 10 martie, vor fi depuse candidaturile pentru alegerea rectorului, urmând ca, pe 25 martie, să aibă loc alegerile pentru funcția de rector. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 30 Decembrie 2019
Stire din Eveniment : Doliu la Universitatea Ovidius
Pagina a fost generata in 0.3788 secunde