Un tânăr muzician constănțean trăiește visul american

1757
Un tânăr muzician constănțean trăiește visul american - untanarmuzicianconstanteantraies-1590407480.jpg

Articole recomandate

Adrian Culețu, cunoscut sub numele de scenă, Rian Cult, este un toboșar, producător, vocalist și compozitor de muzică Pop. Absolvent al Facultății de Muzică Berklee College of Music din Statele Unite, cu o diplomă în "Contemporary Writing & Production" și focus pe "Songwriting", Rian Cult este unul dintre muzicienii de origine română care merită urmăriți în dezvoltarea lor.

Rian Cult s-a născut în Constanța, la data de 24 octombrie 1997, și a început să aibă inclinații pentru muzică în jurul vârstei de 8 ani, după ce a văzut concertul lui Phil Collins în București. Cu o pasiune pentru tobe și pentru scris muzică, în jurul vârstei de 13 ani a format, cu ajutorul câtorva adolescenți din Constanța, o trupă de coveruri cu piese proprii.

Rian Cult și-a început cariera de toboșar și compozitor în România la vârsta de 16 ani, când s-a apucat să studieze alături de toboșarul Răzvan "Lapi" Lupu, care i-a deschis ușa spre multe oportunități din industria muzicală a României. Rian a cântat alături de Nicu Patoi & Platonic Band, Amna și Simona Nae, câteva nume importante din repertoriul de concerte, care au reprezentat un pas important pentru evoluția acestuia ca artist și toboșar.

Pregătindu-se intensiv alături de Crina Mardare și "Lapi" Lupu pentru admiterea la Berklee College of Music, în 2016 a fost admis la facultate, iar un an mai târziu a primit bursa de merit pentru performanțele la studio și pentru prezența în activitățile muzicale din facultate.

În timpul facultății, a studiat și lucrat alături de unele dintre cele mai importante nume din industria muzicală precum:

- Susan Rogers, producătoarea și inginerul de sunet al lui Prince;

- "Swagg" Harris, câștigător al premiului Grammy în 2019, pentru "Song of the Year" cu H.E.R.;

- Prince Charles Alexander, recunoscut pentru munca lui alături de faimosul rapper American Notorious B.I.G.

Foarte inspirat de artiști moderni precum Halsey, Lauv, Ed Sheeran, blackbear, Jeremy Zucker și Julia Michaels, stilul de compoziție al lui Rian Cult a încorporat niște schimbări drastice, luând o abordare mai simplistă. Atât din punctul de vedere al producției cât și al compoziției cântecelor, în ceea ce privește mesajul și linia melodică cât și îndepărtarea față de subiectele obișnuite despre care se scriu piese. Bazat foarte mult pe muzica Billboard Top 40, a recurs la ajutor din partea unor compozitori consacrați precum Jonathan Perkins pentru a privi în ansamblu felul în care se compun piese în industria muzicală din Los Angeles și New York

De la începutul facultății, Rian Cult nu s-a bazat doar pe percuție și compoziție. A început să studieze canto atât cu o profesoară din Constanța, cât și cu o colegă de la facultate din Boston, asimilând și învățând, de la fiecare dintre profesoare, tehnici potrivite stilului său. El a început să lanseze piese încă din prima lună de facultate, învățând de la profesori și prieteni cum să organizeze lansarea, promovarea, compoziția și colaborarea cu mai mulți artiști.

Rian Cult spune că cel mai important aspect al facultății, industriei și muzicii, în general, sunt oamenii și conexiunile. În 2019, a lansat alături de prietenul lui, producătorul cunoscut sub numele de ABRAM, o piesă denumită "Sundays în New York", care până astăzi a strâns peste 680.000 de streamuri pe platforma de streaming Spotify, fiind unul dintre cele mai importante momente din cariera amândurora. Din acel moment, Rian a continuat să scoată piese una după alta pentru a-și menține cei peste 30.000 de ascultători lunari, intrigați în evoluția lui ca artist.

Rian Cult a lucrat alături de artiști din Boston, New York, Los Angeles, Marea Britanie, Italia și Spania, precum KASTELO, Travis Heidleman, Heidi Jauregui, Melissa Fine, Ben Levy, ABRAM, Tristan Simone, Davin Kingston, Perrin Xthona, Emaan, Vibeztheprod, MarkL, etc, oameni pe care Rian îi consideră responsabili pentru felul în care s-a dezvoltat din punct de vedere artistic.

Cel mai recent single al lui Rian Cult se intitulează "COLD FEET". Este o piesă energică, cu o producție minimalistă, care vorbește despre frica și emoția de a face un pas în a-i spune unei persoane ce simți cu adevărat pentru ea. Aceasta poate fi găsită pe toate platformele de streaming, YouTube, GooglePlay și Amazon Music.

XXXX

Rian Cult este un artist care merită urmărit în evoluția sa, care continuă să surprindă publicul și care te ține mereu în priză, un artist care, indiferent unde a ajuns până în momentul ăsta, nu a uitat locul din care a plecat și orașul care a fost prima lui scenă.

Urmăriți-l pe Rian Cult pe rețele de socializare:

Instagram: https://www.instagram.com/riancult/

Twitter: https://twitter.com/ACuletu

Soundcloud: https://soundcloud.com/adrian-culetu

Website: https://aculetu.wixsite.com/riancult

SPOTIFY: https://open.spotify.com/artist/2idZntzccbSKeEzNWqzamb?si=AWt3TkzXS_S4o8z1xZZNqg

Mark Singer



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5034 secunde