Un sistem revoluționar în domeniul construcțiilor pe apă va fi lansat mâine, la Constanța

444
Un sistem revoluționar în domeniul construcțiilor pe apă va fi lansat mâine, la Constanța - obshero5845x500-1529840309.jpg

Articole de la același autor

Compania Servicii Maritime Costiere aduce la Constanța cel mai nou și modern sistem de construcții maritime, fluviale și portuare. Evenimentul de lansare va avea loc luni, 25 iunie, la ora 12.30, la Hotel Ibis din Constanța, strada Mircea cel Bătrân nr. 39B - 41.


Servicii Maritime Costiere propune soluția Ocean Bricks System, o tehnologie revoluționară destinată utilizării în construcțiile pe apă. Sistemul Ocean Bricks are aplicații în zonele maritime, fluviale și portuare.
Sistemul modular Ocean Bricks reprezintă o tehnologie constructivă inovativă cu aplicații multiple în zona construcțiilor maritime, fluviale și portuare. Caracteristicile sistemului Ocean Bricks sunt revoluționare. Implementarea modulelor Ocean Bricks generează o economie de 92% din volumul utilizat. Partea interioară a modulelor Ocean Bricks este goală. Modulele Ocean Bricks se pot remorca până la locul instalării.


În ce privește specificațiile tehnice, dimensiunile minime pentru fiecare modul individual sunt  1,5 m x 1,5 m x 1,5 m, însă există posibilitatea comandării într-o gamă largă de alte dimensiuni. Sistemul este flotabil începând cu dimensiuni de peste 7 m x 7 m x 7 m. Pentru realizarea modulelor este utilizat beton special, acestea fiind prefabricate. Secțiunea încorporată a structurii este de tip tetraedru. Capacitatea de încărcare este de 30 de tone pe metru pătrat.


Principalele avantaje reprezintă linia de producție în masă chiar la locul proiectului și un control avansat al calendarulului de desfășurare a proiectului. Sistemul este complet modular și modulele pot fi asamblate în doc uscat sau doc plutitor. De asemenea, există avantajul economiei de materiale, deoarece se folosesc doar aproximativ 80% din agregatele utilizate în soluțiile convenționale de recuperare a terenurilor din apă. Astfel, economia de cost este de minimum 25% comparabil cu soluțiile convenționale. În plus, sistemul este extrem de durabil, sustenabil și prietenos cu mediul.


"Sistemul Ocean Bricks este o alternativă extrem de practică și economică la structurile maritime sau fluviale convenționale, deja existente pe piață. Dincolo de costurile reduse, OBS este un sistem foarte versatil care poate fi folosit la construcția de porturi, porturi de mare adâncime, marine, ca suport pentru turbinele eoliene ori pentru realizarea de insule artificiale. Sistemul Ocean Bricks propune o tehnologie foarte nouă, testată în laboratoare, care are avantajele de a fi atât o soluție performantă, cât și prietenoasă cu mediul", explică Daniel GUȚĂ, CEO-ul companiei Servicii Maritime Costiere.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3792 secunde