Un nou port turistic, la Marea Neagră: MidiaGrand Marina

4676
Un nou port turistic, la Marea Neagră: MidiaGrand Marina - fotofondunnouportturistic1-1572298096.jpg

Articole de la același autor

În ultimii ani, zona de nord a litoralului s-a dezvoltat extrem de mult din punct de vedere turistic. Au apărut foarte multe spații de cazare, dar încă mai sunt multe de făcut la capitolele agrement și petrecere a timpului liber, în-afară de plajă. Un investitor își propune să dezvolte o întreagă zonă care acum face parte din platforma industrială și să realizeze chiar și un nou port turistic.


Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Constanța analizează solicitarea unei companii, SC Comagra SRL, de a elabora un Plan Urbanistic Zonal în vederea modificării indicatorilor urbanistici și construirea Grand Marina și a unui complex hotelier în zona Midia Năvodari. Terenul, cu o suprafață de 13,6 hectare, din care 13,2 hectare sunt închiriate de la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, iar 4.170 metri pătrați sunt proprietate privată, se află în apropierea platformei industriale Midia, chiar la acvatoriul portuar.


Investiția vizează realizarea unui centru turistic și de agrement dedicat inclusiv ambarcațiunilor de agrement, denumit generic Midia Grand Marina. Acesta va cuprinde bazin portuar – dragat, de adăpostire și cheiaj pentru un număr de aproximativ 250 de ambarcațiuni de diverse lungimi și canale cu lățimea de opt metri și adâncimea de aproximativ doi metri, pentru mici ambarcațiuni, și un mic bazin intermediar, în zona hotelului. Pe locație va fi ridicat un mall de divertisment, wellness, sală multifuncțională pentru evenimente, sală de jocuri, sală de joacă pentru copii, restaurant, cafeterie, cazino, cu o suprafață contruită de 3.000 metri pătrați și două etaje. Resortul va avea club de yachting și restaurant cu specific pescăresc, clădiri adiacente bazinului, cu funcțiuni de alimentație publică și cazare la etaj, vile turistice cu acces auto și spațiu de joacă pentru copii în aer liber, piscină exterioară de peste 1.000 de metri pătrați, trei terenuri de tenis și trei terenuri de fotbal – multifuncționale.


Hotel, vile turistice și restaurant pescăresc
În proiect sunt prevăzute pontoane plutitoare pentru acostarea ambarcațiunilor, de diverse mărimi, amplasate pe conturul bazinului existent, dar și un hangar de depozitare ambarcațiuni și un atelier de întreținere și reparații ambarcațiuni. În portul turistic Midia Grand Marina vor fi parcări pentru cel puțin 269 de autoturisme, sistem de securitate pentru supravegherea permanentă, post de prim ajutor și intervenție în caz de accident, precum și punct de servitute pentru oficialități precum Vamă, Căpitănie, etc, dotat cu post de radiotelecomunicații, telefon, acces internet și alte facilități de comunicare, într-o construcție de tip container. Sediul administrativ va fi realizat pe un ponton plutitor. În plus, vor fi amenajate parcuri și spații verzi. Vilele turistice vor avea maximum trei etaje, iar hotelul proiectat va avea șapte etaje.


Acesta ar putea fi primul port turistic din zona de nord a litoralului, după cele din Constanța, Eforie, Mangalia și Limanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3362 secunde