Un bărbat, prima victimă a noului coronavirus, la Constanța

470
Un bărbat, prima victimă a noului coronavirus, la Constanța - fotofondprimavictima1-1585493963.jpg

Articole de la același autor

Virusul Covid-19 se răspândește uluitor de repede, în țara noastră. 1.760 de persoane sunt infectate și alte câteva mii așteaptă rezultatele testelor. 40 de oameni și-au pierdut deja viața. Autoritățile se pregătesc de o avalanșă de îmbolnăviri în zilele următoare.

Noul coronavirus a făcut prima victimă la Constanța. Un bărbat de 67 de ani a fost răpus sâmbătă, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Bărbatul era cunoscut cu alte afecțiuni, fiind diagnosticat cu hipertensiune arterială și diabet zaharat.

308 noi cazuri de îmbolnăvire au fost confirmate, în țara noastră, de sâmbătă până duminică. Bilanțul infectărilor a ajuns la 1.760 și se estimează că astăzi va fi atins pragul de 2000. Autoritățile naționale se pregătesc astfel să intre în scenariul al patrulea Covid-19, așa că urmează să fie anunțate noi măsuri, atât pentru populație, cât și pentru instituții, pentru a putea face față situației.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, din cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate și externate. 40 de persoane internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța și Ialomița, au decedat. În secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 38 de pacienți, dintre care 31 sunt în stare gravă.

De asemenea, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 8.666 de persoane. Alte 132.641 de persoane se află în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală. În județul Constanța, aproximativ 1.000 de persoane sunt în carantină și aproape 10.000 în izolare la domiciliu. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 21.460 de teste, din care 1.400 în unități medicale private. 


Mii de amenzi pentru cei care nu respectă restricțiile

Din păcate, nu toată lumea înțelege riscurile răspândirii infecției. 803 persoane care nu au respectat perioada de autoizolare au fost plasate în carantină instituționalizată și alte 27 de persoane aflate în carantină au părăsit locația, fiind ulterior dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până în prezent, prin structurile abilitate de Ministerul Afacerilor Interne, au fost întocmite 229 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 5.393 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare sau carantină.

Și mai grav este că, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3 și interzicerea deplasărilor, polițiștii au depistat 33.484 de persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației. Acestora le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 46 milioane de lei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3464 secunde