UMC își cheamă studenții pentru recuperarea laboratoarelor

334
UMC își cheamă studenții pentru recuperarea laboratoarelor - laboratoare-1589304569.jpg

Articole de la același autor

Se știe că începând cu luna martie, educația s-a mutat cu totul în mediul online, și aici nu ne referim doar la învățământul preuniversitar, dar și la cel universitar. Ca urmare, începând cu 14 martie, și Universitatea Maritimă din Constanța și-a anulat cursurile "față în față" și le-a transferat integral în mediul online.

Potrivit rectorului UMC, prof. univ. dr. Violeta Ciucur, în ceea ce privește activitățile de practică și laborator, platforma virtuală permite doar realizarea parțială a acestora. Astfel, pentru a asigura parcurgerea tuturor lucrărilor de laborator incluse în planurile de învățământ și însușirea tuturor competențelor practice prevăzute în programele analitice ale disciplinelor de specialitate, universitatea a decis să organizeze ore de laborator în sistem "față în față" începând de luni, 18 mai. "Demersul este necesar pentru îndeplinirea tuturor condițiilor de pregătire impuse de organismele internaționale de reglementare a învățământului de marină. În același timp, UMC a luat o serie de măsuri necesare pentru reducerea riscurilor răspândirii infecției cu COVID-19. Astfel, participarea cadrelor didactice și a studenților la orele de laborator se bazează pe o decizie voluntară, neavând caracter obligatoriu. Există, totuși, obligativitatea parcurgerii integrale a orelor de laborator corespunzătoare planului de învățământ, pentru a putea susține examenul la disciplinele respective. Orele de laborator se vor desfășura cu grupe de 8-10 studenți, păstrând distanța recomandată între aceștia. Sălile vor fi dezinfectate corespunzător după fiecare sesiune de lucrări. UMC a achiziționat 2.000 de măști și 2.000 de perechi de mănuși care vor fi distribuite studenților și cadrelor didactice participante la orele de laborator. S-au procurat, de asemenea, 20 de aparate pentru purificarea aerului, șase fiind deja montate în spațiile de învățământ", a precizat rectorul.

În cazul studenților care doresc să fie cazați în căminele universității pe perioada recuperării orelor de laborator s-au luat alte măsuri. Ca urmare, aceștia vor fi cazați câte unul în cameră, respectându-se astfel măsurile de distanțare recomandate. În ceea ce privește sesiunea de examene aferentă acestui semestru, aceasta nu se va desfășura într-o perioadă fixă prestabilită, ci va permite programarea examenelor pe măsură ce orele de laborator vor fi recuperate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3925 secunde