Ucenic la locul de muncă. Angajatorii primesc bani de la stat

172
Ucenic la locul de muncă. Angajatorii primesc bani de la stat - ucenic-1563832352.jpg

Articole de la același autor

Într-o perioadă în care criza forței de muncă este uriașă, ucenicia la locul de muncă poate reprezenta o soluție pentru angajatori. Acest tip de formare profesională este sprijinită financiar de stat. Angajatorii pot primi lunar, la cerere, pe perioada derulării contractului de ucenicie, 1.125 de lei pentru fiecare ucenic. 


În plus, formarea profesională prin ucenicie la locul de muncă oferă persoanelor cu vârsta de peste 16 ani posibilitatea de a obține o calificare în sistemul de formare profesională a adulților, care să permită ocuparea unui loc de muncă și continuarea învățării. Ucenicul beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația muncii. El poate avea un contract de maximum trei ani după care poate fi angajat permanent.


Pentru acordarea sumelor din bugetul asigurărilor pentru șomaj, angajatorul poate încheia cu agenția județeană pentru ocuparea forței de muncă o convenție, în termen de 60 de zile lucrătoare de la data expirării perioadei de probă cuprinse în contractul de ucenicie.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6914 secunde