Ture de câte două săptămâni, la Căminul de Vârstnici din Constanța

242
Ture de câte două săptămâni, la Căminul de Vârstnici din Constanța - turedecatedouasaptamani-1590083151.jpg

Articole de la același autor

Cu multă dăruire și profesionalism, departe de familii, personalul Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Constanța a reușit să țină noul coronavirus departe de bătrânii cazați la Căminul pentru Persoane Vârstnice, dar și de oamenii nevoiași aflați în adăposturi.

De mai bine de două luni, asistente, îngrijitoare, bucătărese, paznici și infirmiere lucrează în ture de câte 14 zile pentru a le oferi astfel siguranță persoanelor aflate în grijă. Când și-au dat seama de pericolul pe care îl reprezintă Covid-19, oamenii s-au oferit voluntar să lucreze fără să mai plece acasă, la familii, timp de două săptămâni. Un efort imens, care a dat însă rezultate și, datorită lor, niciun bătrân și nicio persoană fără adăpost nu s-a îmbolnăvit.

Măsurile de protecție sunt stricte. La intrarea în tura de două săptămâni, personalul este testat și nu mai iese din unitate. Efortul le este răsplătit însă de cei pe care îi au în grijă și care le mulțumesc de fiecare dată că sunt sănătoși și bine îngrijiți.

"Din partea personalului este un efort considerabil și un sacrificiu foarte mare, pentru că fiecare și-a lăsat acasă părinți, copii. Noi am înțeles situația și necesitatea de a lucra în ture de câte două săptămâni. Am înțeles cât de grav ar fi dacă ar intra virusul în cămin", a declarat Dana Dobre, asistentă medicală la Căminul pentru Persoane Vârstnice.

De la declararea stării de urgență generată de pandemia Covid-19, Primăria municipiului Constanța a luat decizia de a interzice total accesul vizitatorilor în Căminul pentru persoane Vârstnice și niciun bătrân nu are voie să iasă din curte.

"Vă felicit, mă mândresc cu voi și apreciez că, în aceste momente dificile, ați avut puterea să renunțați la sine pentru binele aproapelui. De mai bine de două luni și jumătate aveți grijă de bătrânii din cămin și de persoanele fără adăpost din centrele dedicate acestora, iar rezultatul este excelent, zero infectări, atât în rândul celor de care aveți grijă, cât și în rândul dumneavoastră. Știu că este greu ca 14 zile să stați aici în Constanța, departe de familie, închiși, fie în căminul pentru bătrâni, fie în centrele pe care le gestionați", le-a transmis angajaților DASP primarul Decebal Făgădău. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2505 secunde