TU ȘTII CE CUMPERI DIN MAGAZINELE DIN CONSTANȚA? Toate mizeriile și carnea împuțită, vândute constănțenilor

2267
7
TU ȘTII CE CUMPERI DIN MAGAZINELE DIN CONSTANȚA? Toate mizeriile și carnea împuțită, vândute constănțenilor - inconstientamaxima-1456854459.jpg

Articole de la același autor

Inconștiența unor administratori de magazine și unități de alimentație publică pare să nu aibă limite. Deși inspectorii sanitari-veterinari sunt în alertă maximă în această perioadă și verifică la sânge produsele alimentare puse la vânzare, mai sunt încă mulți patroni care riscă sănătatea consumato-rilor, numai pentru a face un ban în plus și a nu renunța la marfa stricată. 


În numai cinci zile, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au verificat 155 de obiective. Este vorba despre 15 restaurante, cinci cantine, o pizzerie, șapte baruri, trei unități de catering, două unități tip bistro, două fast-food, cinci mă-celării, două carmangerii, cinci laboratoare cofetărie/patiserie, 17 super/hipermarketuri, zece magazine alimentare, șapte depozite alimentare, două unități de tăiere, două unități de procesare lapte, patru unități prelucrare lapte, o unitate de procesare pește, trei unități fabricare pâine și specialități de panificație, un depozit legume fructe, două depozite de semințe de consum, patru unități comercializare congelate, o unitate reambalare, trei unități de morărit, două unități fabricare vin, o unitate fabricare ulei, o unitate fabricare apă carbogazoasă și 37 de exploatații nonprofesionale de animale. 


"În urma controalelor, s-au constatat neconformități cu privire la refuzul identificării și înregistrării animalelor de către deținător, neanunțarea persoanelor juridice a începerii activității supuse con-trolului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, condiții necorespunzătoare de igienă a spațiului de pre-lucrare și depozitare a uti-lajelor și ustensilelor de lucru", explică directorul executiv al DSV Constanța, dr. Ge-ronimo Brănescu.


Potrivit acestuia, pentru aba-terile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.950 de lei, și cinci avertismente. 


"Au fost confiscate și re-trase de la vânzare peste 9.000 de kilograme de carne și produse din carne, 1.885 de kilograme de lapte și produse lactate, 2.238 de kilograme de pește și produse din pește, 146 de kilograme de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 178.843 de lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate, care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a completat șeful DSV Constanța. 


Comentează știrea

mircea
2 martie 2016
alimente

propunem ca Metro si Selgros sa vanda si persoanelor fara card-magazin; interesul este sa se faca vanzare!!

Elena
2 martie 2016
Nume

Ar fi ok sa le specificati si numele acestor unitati. Altfel, e ca si cum ati scrie ca urmeaza o furtuna ffff puternica si oamenii ar trebui sa isi faca provizii, insa nu specificati zona vizata. In cazurile astea nu cred ca are vreo legatura cu publicitatea..

ema
2 martie 2016
ai dreptate

exact la asta m-am gandit si eu cand am citit articolul. Si in plus legile ar trebui inasprite. Nu cred ca este suficient sa fie amendati. Aceste unitati ar trebui pur si simplu inchise.

Răspuns la: Nume
Adăugat de : Elena, 2 martie 2016
Ar fi ok sa le specificati si numele acestor unitati. Altfel, e ca si cum ati scrie ca urmeaza o furtuna ffff puternica si oamenii ar trebui sa isi...
Ana
2 martie 2016
jenant

Mai Andreea, tu nu ai vrea sa stii care sunt magazinele cu probleme??Ai vazut ca referitor la firma Bradet nu a existat retinere cand a fost pomenit numele, desi inca nu e o situatie clara. Cu ce ajuta pe cetateni articolul asta??? Chiar si jurnalistii au ajuns sa faca jocurile murdare ale mafiei constantene? Mai mult rau faci asa.

adrian
2 martie 2016
magazine

Numele magazineloe.unitatilor.trebuiesc spuse.sa nu le mai vizitam...

marian
7 martie 2016
carne stricata

prea multe produse si se strica// umblat ro, magistrati ro,?! carne stricata cam multa.

marinica
7 martie 2016
carne stricata

da asa e carne multa /infodosare ro / si consumatori putini ,e post!

Răspuns la: carne stricata
Adăugat de : marian, 7 martie 2016
prea multe produse si se strica// umblat ro, magistrati ro,?! carne stricata cam multa.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1048 secunde