Trei ani de agonie. Se apropie alegerile, o nouă șansă pentru salvarea Cazinoului

951
Trei ani de agonie. Se apropie alegerile, o nouă șansă pentru salvarea Cazinoului - cazino1-1550267177.jpg

Articole de la același autor

Cazinoul Constanța a primit vineri o nouă șansă. Toată documentația pentru actualizarea lucrărilor de intervenție a fost realizată, s-a stabilit un nou deviz al lucrărilor și se pregătește lansarea unei noi licitații pentru reabilitare. Compania Națională de Investiții se angajează să plătească lucrările de reabilitare a clădirii, iar Primăria Constanța se va ocupa de racordarea la utilități și consolidarea taluzului pe care stă Cazinoul. Valoarea totală a acestor lucrări se ridică la suma de 14.574.959 de lei.

Consiliul Local Constanța a aprobat, vineri, Hotărârea pentru modificarea și completarea HCL nr. 277/2014 privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții SA a imobilului - teren și construcție Cazino Constanța, în vederea consolidării și restaurării acestuia. Astfel, au fost aprobate de consilierii locali cheltuielile pentru serviciile și lucrările finanțate de municipiul Constanța. 


"În ultimii trei ani de zile, Cazinoul din Constanța a trecut de la extaz la agonie și acest proces a fost reiterat de vreo trei ori. După ce în luna februarie 2015 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și s-au alocat sumele necesare au avut loc trei licitații, toate trei contestate, toate trei anulate. Acum, a fost refăcută toată documentația, a fost realizat un nou deviz și au fost deja obținute toate avizele, cu excepția celui de la Ministerul Culturii, care va fi emis cât de curând", a explicat primarul Decebal Făgădău.

Potrivit acestuia, licitația pentru atribuirea lucrărilor de reabilitare este posibil să aibă loc în luna mai și tot în acea perioadă vor fi gata procedurile și pentru licitația privind consolidarea malului și racordarea la utilități a imobilului.

Clădirea a fost pusă la conservare

În 2018, Primăria Constanța a demarat lucrările de conservare și punerea în siguranță a Cazinoului, pentru a fi stopată degradarea acestuia. În prezent, lucrările sunt sistate, pe perioada sezonului rece. "Lucrările sunt aproape finalizate. Au fost prelevate toate elementele valoroase și au fost puse în siguranță. Mai trebuie demontate două candelabre, lucru pe care vrem să îl facem cu atenție și fără grabă. Mai sunt 34 de candelabre depozitate în cutii în interiorul clădirii și trebuie să le luăm, să le conservăm, să prelevăm mulaje, să realizăm randări 3D astfel încât să avem martori pentru procesul de restaurare și mai avem de finalizat curățarea jgheaburilor, operațiune ce necesită lucrul la înîlțoime și am preferat să o facem această operațiune după ce trece sezonul rece", a mai explicat Decebal Făgădău.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4166 secunde