Trecerile la nivel cu calea ferată periculoase din Constanța vor fi modernizate

222
Trecerile la nivel cu calea ferată periculoase din Constanța vor fi modernizate - trecerelanivelcaleaferata-1574025240.jpg

Articole de la același autor

Trei treceri la nivel cu calea ferată din județul Constanța urmează să fie reabilitate în cadrul unui proiect demarat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Este vorba despre trecerile la nivel cu calea ferată de pe DN 22, km 247+000 (la Tariverde, pe ruta Constanța - Tulcea), de pe DN22C, km 36+097 (Constanța - Cernavodă) și de pe DN3, km 229+210 (Constanța - Călărași). 


Proiectul intitulat "Măsuri de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată" este finanțat cu peste 34 milioane de lei, are ca durată de implementare 24 de luni și vizează 246 de treceri la nivel cu calea ferată de la nivelul întregii țări. Lucrările urmează să fie realizate de firma Vesta Investment SRL. 


"Acest proiect constă în amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată și presupune: montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară, montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulație, semnalizare rutieră orizontală cu caracteristici superioare (simboluri performante și benzi rezonatoare din marcaj rutier), marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanță de 50 metri, între barieră și indicator). Implementarea proiectului va crește gradul de siguranță a traficului, prin adoptarea soluțiilor tehnice care să reducă numărul de accidente rutiere grave produse pe drumurile naționale, la intersecția cu trecerile la nivel cu calea ferată", au arătat reprezentanții companiei naționale. 
Finanțarea proiectului este asigurată din fonduri europene nerambursabile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5178 secunde