Trafic infernal la Constanța! Prioritatea pentru autobuze, o soluție eficientă

360
2
Trafic infernal la Constanța! Prioritatea  pentru autobuze, o soluție eficientă - ratc-1518020033.jpg

Articole de la același autor

Constanța este un oraș aglomerat, unde traficul se desfășoară cu dificultate mai ales în orele de vârf. Pentru a ajuta la prevenirea accidentelor rutiere, dar și pentru a descongestiona traficul, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța vine cu o soluție eficientă: demararea acțiuniii "Prioritate pentru autobuze".

Așadar, în colțul din stânga jos al capotei din spate a autobuzelor RATC au fost lipite însemne ce le amintesc șoferilor să acorde prioritate autobuzului, atât la ieșirea din stațiile uzuale, cât și la ieșirea din stațiile prevăzute cu alveole.

Respectarea acestei sugestii va atrage după sine descongestionarea traficului rutier, mai ales la orele de vârf, când cei mai mulți constănțeni depind de mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la școală sau serviciu.

Totodată, posesorii de autoturisme sunt rugați să evite să parcheze în imediata apropiere a stațiilor de autobuz și mai ales să evite staționarea în zonele marcate pentru oprirea mijloacelor de transport în comun.

Să nu uităm că acordarea priorității pentru mijloacele de transport în comun este prevăzută în art. 131, alin. (1) din Hotărârea de Guvern nr. 1391/2006:

"La apropierea de o stație pentru mijloace de transport public de persoane prevăzută cu alveolă, din care conducătorul unui astfel de vehicul semnalizează intenția de a ieși, conducătorul vehiculului care circulă pe banda de lângă acostament sau bordură este obligat să reducă viteza și, la nevoie, să oprească pentru a-i permite reintrarea în trafic", se spune într-un comunicat de presă remis de RATC. 

Comentează știrea

constantean - conducator auto
8 februarie 2018
transportul in comun

In ceea ce priveste transportul in comun, mai bine se regandesc toate traseele si se suplimenteaza cu trasee noi, functionale si adaptate la cerintele actuale. Astfel, se va fluidiza traficul prin faptul ca foarte multe persoane nu vor mai apela la autoturism pt a se deplasa la serviciu, sau in puncte de interes, caci si asa locurile de parcare sunt un calvar.

fani
8 februarie 2018
trafic aglomerat

Ce mai vreti ,s-a luat masura cogestionarii si aglomerarii traficului atunci cand o gasca de derbedei a hotarat ca in locul a 30 de tramvaie sa fie "cumparate" 150 de autobuze !Unic in lume de altfel .Pe cand sapaturi pentru montat sine de tramvai si alte sute de tone de cupru pentru firele conductoare ??

Articole pe aceeași temă

Luni, 15 Ianuarie 2018
Stire din Social : Chioșcuri noi  de bilete la RATC
Pagina a fost generata in 0.3317 secunde