Trafic de coșmar! Șantiere, sensuri giratorii și mulți nervi, pe centura Constanței

2412

Articole de la același autor

Șoseaua de centură a Constanței, de la intrarea în oraș către stațiunea Mamaia, va deveni un bulevard frumos, cu circulație fluidizată, trotuare aliniate, stâlpi moderni și iluminat public ca ziua. 


Cel puțin asta promit autoritățile locale pentru bulevardul Aurel Vlaicu, căci despre el este vorba. Lucrările de modernizare au fost demarate și vor "da bice" pentru ca să fie gata până la începutul sezonului estival. 


"Am aprobat documentații ce vizează continuarea programului de asfaltare și modernizarea infrastructurii municipiului Constanța. Bulevardul Aurel Vlaicu, pe tronsonul cuprins între strada Alba Iulia și bulevardul Tomis, reprezintă o prioritate în acest moment. Drumul de centură al orașului sau, mai bine spus, periferia orașului se transformă, astfel, într-un bulevard. Acest lucru presupune atât modificări la nivelul viziunii municipalității, dar și eforturi din partea operatorilor economici sau a proprietarilor din zonă", a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, primarul Decebal Făgădău. 
Potrivit acestuia, autoritățile locale, împreună cu poliția locală, au identificat toți proprietarii de terenuri și clădiri din zonă, cărora li s-a cerut să-și facă curat pe proprietate, fie că este îngrădită sau nu. În cazul în care este vorba de terenuri libere sau curți ale unor agenți economici, s-a impus să acopere gardurile vechi cu plasă verde, mai ales acolo unde nu au de gând să construiască nimic. 


"Aceeași linie va continua și pe viitor și indiferent dacă vorbim de proprietate publică sau de proprietate privată, această zonă de intrare în oraș și această zonă de extindere și de dezvoltare a orașului va reprezenta o prioritate", a mai spus edilul constănțean. 


Unii agenți economici și proprietari s-au conformat, alții însă încă nu s-au apucat de treabă. Deocamdată, nu au fost refăcute decât trotuarele de la intrarea dinspre strada I.C. Brătianu către bulevardul Tomis. În zona depozitelor de lemne și a angro-urilor nu s-a ajuns. Dincolo de intersecția cu strada Baba Novac nici măcar nu sunt trotuare. Porțiunea este plină de șantiere, unele ieșite din aliniament și garduri improvizate. Se construiește pe toate părțile. Se lucrează la un magazin de mobilă, dar și la un complex de locuințe, chiar lângă mall, și un supermarket imediat lipit de acesta. 


O zonă în plină dezvoltare economică și rezidențială 


Este evident că zona se dezvoltă într-un ritm amețitor, dar proastele obiceiuri au rămas aceleași. Mașinile de mare tonaj ies din șantier cu anvelopele pline de noroi și moloz pe care îl lasă pe asfaltul de pe bulevard, îngreunând circulația și chiar crescând riscul de accidente.


Ieri, după ora prânzului, când echipa "Cuget Liber" a ajuns în zonă, bulevardul Aurel Vlaicu era aproape blocat, în special în zona străzilor Baba Novac și Ștefăniță Vodă. Coloanele de mașini se întindeau pe kilometri întregi, pe ambele sensuri. De la bulevardul I.C. Brătianu și până la bulevardul Tomis am făcut mai bine de 25 de minute. Și nu era oră de vârf. Mai pe seară, zona se aglomerează și mai tare, iar cei care stau în zonă deja sunt nemulțumiți de modul cum este organizat traficul. 


"Sunt prea multe sensuri giratorii și de aceea se blochează circulația. Cei care merg pe bulevardul Aurel Vlaicu se opresc din 200 în 200 de metri ca să le dea voie celor care intră sau ies de la toate magazinele de acolo. Este bine pentru ei, dar pentru trafic nu! Părerea mea este că nu este nevoie de atâtea sensuri giratorii. Ar trebui păstrat doar cel de la strada Ștefăniță Vodă și cel de la strada Baba Novac. Cine vrea să ajungă la magazine sau la blocurile construite de curând să întoarcă la sensul giratoriu. Nu este vorba decât de maximum un kilometru. Despre un kilometru vorbim? Pentru o ocolire de un kilometru am blocat tot bulevardul?", este de părere Marius Roșu. 


Investiții de 250 de milioane  de euro 


Primarul Decebal Făgădău susține că în bulevardul Aurel Vlaicu vor fi investite milioane de euro și că se va lucra continuu pentru ca zona să-și schimbe fața până la debutul verii 2019. 


"În zona cuprinsă între intrarea dinspre Valu lui Traian, bulevardul I.C. Brătianu, pasajul, bulevardul Aurel 
Vlaicu, bulevardul Tomis, până aproape de limita cu orașul Ovidiu, avem în momentul de față investiții de aproximativ 250 de milioane de euro. Aceste investiții, în schimb, sunt coroborate cu posibilitatea noastră de a lucra într-un timp limitat fără a sufoca mai mult decât este necesar traficul pe perioada sezonului estival. Tocmai de aceea, majoritatea lucrărilor ce se desfășoară astăzi și îngreunează parțial traficul pe bulevardul Aurel Vlaicu. Se desfășoară pentru că așa au fost planificate, nu putem muta conducte, nu putem aduce utilități către aceste terenuri supuse dezvoltării sau reconfigurării urbane, dacă nu facem aceste sacrificii. Prefer să le facem acum, când timpul este optim pentru intervenție, în loc să facem aceste lucrări în plin sezon estival și să ne afle o țară întreagă cât de rău este la Constanța și ce greu se circulă. Sper ca aceste lucrări să fie finalizate până la începerea sezonului estival!", a mai spus Decebal Făgădău. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4652 secunde