Tot mai multe locuri de muncă în străinătate

97
Tot mai multe locuri de muncă în străinătate - locuridemunca-1529318657.jpg

Articole de la același autor

Rata locurilor de muncă vacante din Uniunea Europeană era de 2,2% în primul trimestru al acestui an, în creștere față de o rată de 2% în ultimul trimestru al anului trecut și una 1,9% în primul trimestru al anului trecut, statele membre cu cele mai scăzute rate ale locurilor de muncă vacante fiind Grecia (0,7%), Spania și Portugalia (ambele 0,9%), Bulgaria și Irlanda (ambele cu 1%) și România (1,2%), arată datele publicate luni de Eurostat.


La polul opus, țările membre cu cea mai mare rată a locurilor de muncă vacante în primul trimestru au fost Cehia (4,8%), Belgia (3,5%), Germania și Suedia (ambele cu 2,9%), Olanda și Austria (ambele cu 2,8%).


Datele Eurostat mai arată că România se regăsește printre cele trei state membre, alături de Estonia și Malta, în care rata locurilor de muncă vacante a scăzut în primul trimestru al acestui an comparativ cu primul trimestru al anului trecut, chiar dacă în cazul României este vorba de o scădere de doar 0,1%. Comparativ, rata locurilor de muncă vacante a crescut în 16 state membre și a rămas stabilă în alte șapte țări.


Pe sectoare de activitate, în România rata locurilor de muncă vacante în primul trimestru din 2018 era de 1,1% în industrie și construcții și una de 1% în servicii. La nivelul Uniunii Europene, rata locurilor de muncă vacante era de 2% în industrie și construcții și una de 2,4% în servicii.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3016 secunde