Tone de produse alimentare, distruse de inspectorii sanitar - veterinari

299

Articole de la același autor

284 de obiective au fost verificate de inspectorii sanitar - veterinari din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în ultimele săptămâni ale lui februarie. Au fost vizate trei unități de tăiere, un centru de sacrificare porcine, o unitate de carne preparată, cinci centre colectare pește, un centru de ambalare ouă, cinci unități prelucrare lapte, patru unități de procesare pește, trei unități produse proaspete din pescuit, o unitate de prelucrare miere, 37 de depozite alimentare, șase măcelării, 10 carmangerii, 40 de super sau hipermarket-uri, 32 de magazine alimentare, 15 restaurante, 13 unități tip fast-food, două pizzerii, 2 unități catering, o unitate tip bistro, o braserie, două baruri, 45 de laboratoare cofetărie-patiserie, nouă unități de fabricare pâine și specialități de panificație, două unități de comercializare produse congelate, 12 depozite de semințe consum, două unități fabricare ulei, o unitate de prelucrare legume-fructe, trei unități de produse zaharoase și trei unități de fabricare produse conservate de patiserie.


În urma controalelor au fost depistate numeroase neconformități precum condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, etichetarea și ambalarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, în valoare de 71.200 de lei.

"Ca urmare a deficiențelor descoperite, au fost emise o ordonanță de interzicere a activității pentru o unitate de prelucrare lapte și o ordonanță de suspendare temporară a activității pentru o unitate de tăiere. De asemenea, au fost confiscate și retrase de la vânzare, peste 4.254 de kg de carne, 1.221 kg de produse lactate și 836 kg de pește. Valoarea acestora este în cuantum de 73.441 de lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", precizează reprezentații Direcției Sanitar-Veterinare Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5559 secunde