După Mangalia

Toate stațiunile din sudul litoralului, dotate cu ghene de gunoi subterane

335
Toate stațiunile din sudul litoralului, dotate cu ghene de gunoi subterane - toatestatiunile-1400869061.jpg

Articole de la același autor

Municipiul Mangalia are, începând de vineri, unul dintre cele mai noi sisteme de colectare a deșeurilor. Este vorba despre platforme subterane, care împiedică răspândirea gunoaielor și a mirosurilor neplăcute. 


Primele platforme au fost date în folosință în zona blocurilor ANL, situate pe strada Oituz. Însă astfel de sisteme au fost amplasate în alte nouă locații din municipiul Mangalia. De asemenea, în perioada următoare, până la sfârșitul verii, vor fi montate încă 30, inclusiv în stațiunile de pe litoral. 


Locuitorii din zonă s-au declarat mulțumiți de noul sistem de colectare subteran, mai ales că, acesta nu afectează mediul înconjurător, ba dimpotrivă, împiedică răspândirea gunoaielor și a mirosului emanat de acestea, obținându-se totodată și un aspect plăcut al zonelor unde sunt amplasate ghenele subterane. Atât reprezentanții autorității locale, cât și ai firmei de salubrizare, Polaris M Holding, care le gestionează, sunt de părere că sistemul aduce numai beneficii. 


"Este un sistem nou, modern de colectare a deșeurilor municipale. Mangalia este primul oraș din Dobrogea și chiar din zona de sud-est a României care folosește acest sistem de colectare. Modalitatea de funcționare a platformelor subterane constă în ridicarea containerelor, printr-o instalație hidraulică, la nivelul solului. Fiecare platformă conține patru containere, cu o capacitate de 1,1 mc, două pentru deșeuri reciclabile și două pentru deșeuri menajere", a explicat Adrian Picoiu, șeful Departamentului Achiziții Publice de la firma de salubrizare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Mai 2014
Stire din Economie : Infotrip pe litoral
Joi, 22 Mai 2014
Stire din Economie : Hoteluri pline de Rusalii
Pagina a fost generata in 0.6451 secunde