Toate bune și frumoase la restaurante! Doar patru amenzi în cele două minivacanțe

213

Articole de la același autor

În perioada minivacanțelor de Rusalii și de 1 iunie, inspectorii din cadrul DSVSA Constanța au efectuat controale oficiale tematice în unitățile de vânzare cu amănuntul supuse înregistrării și controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, în special unități situate în zonele de interes turistic de pe litoralul românesc al Mării Negre pentru prevenirea apariției toxiinfecțiilor alimentare.

În acest sens, au fost verificate 103 unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul. Din acestea, 79 sunt restaurante, trei pizzerii, o cofetărie-patiserie, șapte laboratoare cofetării-patiserii, patru hipermarketuri și nouă magazine alimentare.

"În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, condiții de igienă necorespunzătoare în spațiile de producție, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.600 de lei. De asemenea, a fost emisă o ordonanță de suspendare temporară a activității la un restaurant", precizează reprezentanții DSVSA Constanța.

Potrivit acestora, în aceste perioade nu au fost semnalate cazuri de toxiinfecții alimentare și nici alte evenimente care să pună în pericol viața și sănătatea publică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.305 secunde