Warning: getimagesize(): corrupt JPEG data: 922 extraneous bytes before marker in /var/www/html/cuget_liber/include/meta_process.php on line 112
Țineți țânțarii la distanță! Ei ne pot infecta cu vi

Țineți țânțarii la distanță! Ei ne pot infecta cu virusul West Nile

260
1
Țineți țânțarii la distanță!  Ei ne pot infecta cu virusul West Nile - westnile-1503841247.jpg

Articole de la același autor

Deși, până acum, în județul Constanța nu a fost confirmată nicio contaminare cu virusul West Nile, medicii infecționiști recomandă populației să încerce să țină țânțarii la distanță, prin orice mijloace.

Simptomele îmbolnăvirii cu West Nile apar între două și opt zile de la infectare și constau în febră ușoară și dureri de cap, frisoane, transpirație excesivă, stări de moleșeală. Cel mai grav simptom constă în encefalită sau meningită cauzate de pătrunderea virusului West Nile în organism.

Pentru a evita infectarea, au declarat reprezentanții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, zona înțepată nu trebuie scărpinată, ci eventual curățată cu ajutorul unui tifon cu spirt. În cazuri mai grave, de alergii, se poate recurge la medicație, iar antihistaminicele sunt destul de utile în acest caz.

Oricum, indiferent de soluția aleasă, este bine să ne ferim de înțepăturile țânțarilor, pentru a nu ne confrunta cu tot felul de neplăceri. Medicii ne sfătuiesc să ne ferim de aceste insecte, deoarece de la o simplă înțepătură ne putem alege cu tot felul de boli infecțioase.

Tocmai de aceea, specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică au în vedere monitorizarea, în continuare, a cazurilor de infecție cu virusul West Nile, care se transmite prin intermediul țânțarilor.

Comentează știrea

yly
28 august 2017
tintari

am si eu de 1 luna in Coiciu dau cu insecticide de pomana ar trebui primaria sa stropesca de sus cu aviasan Tuzla ca altfel degeaba

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4822 secunde