Tinerii pot beneficia de șomaj doar șase luni

de Mirabela ȘERBĂNESCU Joi, 09 Mai 2019 352
Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) din Constanța anunță absolvenții instituțiilor de învățământ în vârstă de minimum 16 ani că pot beneficia de o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de șase luni. Suma reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare, dacă se înregistrează la sediul instituției în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

Precizăm că indemnizația de șomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care tinerii beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare și consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională).

Actele necesare pentru înregistrarea absolventului ca persoană în căutarea unui loc de muncă sunt: actul de identitate, în original și copie;

actele de studii și de calificare sau adeverința din care să rezulte data absolvirii, în original și copie; adeverința medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale. (M.Ș.)

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei