Tinerii constănțeni, pradă alcoolului și drogurilor

354
Tinerii constănțeni, pradă alcoolului  și drogurilor - tineridrogurii-1448981876.jpg

Articole de la același autor

Clinica ALIAT întinde o mână de ajutor tinerilor și adolescenților în lupta împotriva consumului de substanțe. Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomanilor (ALIAT) a demarat încă de luna trecută campania "Economia socială schimbă comunitatea". Proiectul oferă exemple de economie socială în cadrul a patru clinici de tratament și două centre rezidențiale care oferă servicii integrate de tratament pentru persoanele cu dependență de substanțe.

Specialiștii Clinicii ALIAT au continuat sesiunile de informare mergând direct în comunitate, acolo unde informația este vitală și unde se pot afla nevoile reale ale oamenilor în ceea ce privește serviciile de sănătate mintală.

ALIAT a invitat tinerii din Constanța la seminarul "Motivație și schimbare. Cum ne schimbăm noi și cum îi putem ajuta pe cei din jurul nostru să se schimbe". Pornind de la problema dependenței de substanțe, unde motivația de a continua sau de a opri comportamentul de consum reprezintă elementul fundamental, evenimentul și-a propus să îi invite pe participanți să exploreze propria motivație de a face sau a nu face o schimbare, fie că aceasta se referă la un comportament de consum, fumat, alcool, mâncare, sau depinde de decizia de a schimba un loc de muncă sau de a ieși sau de a intra într-o relație.

"Am depășit spațiul clinicii și ne-am adresat publicului țintă larg și publicului mai specific. În cadrul seminarului, a fost explorat felul în care îi putem ajuta pe cei apropiați să aibă un nivel mai ridicat de motivație, pentru a realiza ceea ce și-au propus", a explicat Vlad Radu - Rădulescu, manager clinica ALIAT Constanța.

De asemenea, specialiștii au vrut să întindă o mână de ajutor și celor care sunt în preajma consumatorilor de substanțe. Astfel, a avut loc atelierul de lucru "Interviu motivațional", care a reunit participanți profesori psihologi ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța și s-a adresat totodată părinților și familiilor care au persoane consumatoare de substanțe, cu scopul de a-i ajuta pe aceștia să găsească soluții în a-i ajuta pe cei dragi, dar și pe ei înșiși, pentru că a trăi cu o persoană consumatoare de substanțe este adesea epuizant. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Tânăr prins cu droguri în discotecă
Pagina a fost generata in 0.413 secunde