Tinerețe cu arma în mână! Liceenii, încurajați să aleagă profesia de maistru militar de marină

380
Tinerețe cu arma în mână! Liceenii, încurajați să aleagă profesia de maistru militar de marină - fotofondtineretecuarmainmana1-1581273134.jpg

Articole de la același autor

Cariera militară devine din ce în ce mai tentantă pentru tinerii din ziua de azi. Pentru unii reprezintă siguranța zilei de mâine, pentru alții un vis văzut cu ochii. În plus, învățământul militar este gratuit și asigură încadrarea pe post imediat după terminarea școlii. 


Liceenii care se pregătesc să dea piept cu viața sunt invitați să ia în considerare să își continue studiile la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale Române. 


Maiștri militari și elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari "Amiral Ion Murgescu" din Constanța desfășoară, în această perioadă, activități de promovare a profesiei de tehnician în Forțele Navale și a ofertei educaționale pentru anul școlar 2020 - 2021, în contextul în care perioada de recrutare a fost extinsă până pe 10 aprilie. 


De la începutul anului, cadrele militare și elevii au avut întâlniri cu liceenii de clasa a XII-a din Constanța, Mangalia, Medgidia, dar și din județele Suceava și Neamț. Tinerii care susțin examenul de bacalaureat anul acesta au aflat astfel care sunt criteriile de recrutare și selecție pentru profesia de maistru militar de marină, în ce constă examenul de admitere și care este gradul de dificultate a subiectelor. Liceenii au vizionat clipuri de promovare a Forțelor Navale Române și au primit materiale de informare despre admitere în învățământul militar postliceal de marină. 


Mai mult decât atât, maiștri militari cu peste 20 de ani de experiență în domeniul naval militar le-au descris elevilor de liceu caracteristicile profesiei de tehnician la bordul navelor de luptă, în funcție de fiecare dintre cele nouă specialități militare disponibile în cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale și anume: timonier și tehnică de navigație navală, rachete navale, radiolocație navală, hidroacustică, comunicații navale și observare-semnalizare, artilerie navală și antiaeriană, arme sub apă, motoare și mașini navale, motoare și instalații electrice navale. 


Admitere cu trei probe scrise 
Învățământul militar este complet gratuit și include cazarea, hrănirea și echiparea pe toată durata școlarizării. La finalul perioadei de studii, fiecare absolvent este încadrat pe o funcție corespunzătoare specializării, în unități ale Forțelor Navale Române. 


Pentru a deveni elev al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, un tânăr trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să aibă vârsta de cel mult 28 de ani, să fi absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat sau să promoveze examenul de bacalaureat anul acesta, să fie apt din punct de vedere medical pentru a susține probele sportive, care constau în alergare de rezistență pe o distanță de 2.000 de metri în 10 minute și parcurgerea, într-un minut și 40 de secunde a unui traseu aplicativ ce cuprinde 10 elemente. 


A doua etapă de selecție constă într-un examen de admitere cu probe scrise la limba engleză, matematică și fizică. Detalii despre etapele de recrutare, selecție și admitere găsiți pe www.smmmfn.ro sau le puteți solicita la [email protected] ori la telefon 0241/694.275. 


XXX 
Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu" este o instituție militară de învățământ postliceal, subordonată Statului Major al Forțelor Navale, care asigură formarea, specializarea și perfecționarea personalului necesar Forțelor Navale, precum și altor beneficiari în vederea exploatării, întreținerii și reparării tehnicii și armamentului din dotare, asigurând totodată competențele de lideri ai structurilor de la baza carierei militare: echipă, grupă, echipaj.
Școala are o durată de doi ani și formează maiștri militari pentru Forțele Navale, precum și pentru alți beneficiari din sistemul național de apărare.
Foto: Școala Militară de Maiștri Militari "Amiral Ion Murgescu"


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5121 secunde