Campania "Cuget Liber" – "Câinii vagabonzi, emblema Constanței?"

Teroare pe plaje! Haite de maidanezi flămânzi, printre șezlonguri!

1535

Articole de la același autor

Sezonul estival aduce pe litoral turiști din toate colțurile țării, dornici de câteva zile de relaxare, la soare, pe malul mării. Rămân însă cu un gust amar căci, pe plajă, pe lângă prețurile piperate și comercianți ambulanți, printre șezlonguri îi întâmpină haite de maidanezi!

Într-o amplă campanie intitulată "Câinii vagabonzi, emblema Constanței?", "Cuget Liber" atrage atenția asupra unei probleme căreia administrația publică a orașului nu i-a găsit soluționare: câinii fără stăpân! De decenii întregi, constănțenii reclamă că le este teamă să meargă pe stradă, să iasă din scările blocurilor sau să se plimbe prin parc, pentru că apar dulăi amenințători. De-a lungul timpului, au fost luate diverse măsuri, dar, așa cum poate constata oricine iese la o scurtă plimbare prin Constanța sau pe plajă, ineficiente! Iar într-un oraș cu pretenții turistice, prezența maidanezilor, și la ora actuală, atât prin centrul vechi, cât și pe plajă, poate avea urmări nedorite, pe mai multe planuri.

Temperaturile caniculare din sfârșitul de săptămână care a trecut a umplut plajele de turiști. Nici aici, însă, nu au scăpat de haitele de maidanezi, după cum ne-a semnalat constănțeanca Mirela Iancu, referitor la experiența trăită pe plaja Modern, din municipiul Constanța.

"În timpul după-amiezii, nu i-am observat. Dar spre ora 19.00, când au început să mai plece din oameni, i-am văzut. În haită, au început să treacă printre șezlonguri, în căutare de mâncare. Este și vina oamenilor, pentru că nu păstrează curățenia și lasă tot felul de resturi, pungi cu pufuleți, cu sandvișuri. Dar animalele sunt tot animale, ajung să se ia la bătaie pentru un astfel de «festin», la doar câțiva pași de copiii noștri. Apoi, sunt și prea puține coșuri de gunoi, cad resturile pe lângă coșuri, trag câinii de ele…

Dacă inițial erau vreo trei, care s-au speriat și au fugit, pe drumul de ieșire de pe plajă am constatat că, de fapt, era o haită mult mai mare, erau peste zece patrupezi! Se așezaseră la marginea nisipului, cred că așteptau să mai plece din oameni, ca să ajungă la coșurile de gunoi…", a povestit femeia.

"Ne-am plimbat prin toată țara, dar atâția câini fără stăpân câți avem noi în Constanța, nu am văzut pe nicăieri!", a mai subliniat femeia.

xxx

Reamintim că, în cadrul campaniei "Cuget Liber", ne-a fost semnalată prezența maidanezilor în diverse zone ale orașului, semn că problema e mai gravă decât pare la suprafață: haite în cartierele mărginașe, pe plajele din Mamaia, Faleză Nord, locuri de joacă și piețe "păzite" de dulăi periculoși etc. Lansăm, din nou, invitația către cetățenii care au avut experiențe neplăcute sau pur și simplu doresc să împărtășească opiniile lor vizavi de această problemă, să ne scrie pe adresa redacției [email protected].



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5852 secunde