Termenul limită de obținere a Certificatelor de Situație de Urgență a fost prelungit!

94
Termenul limită de obținere a Certificatelor de Situație de Urgență a fost prelungit! - virgilpopescu-1589980033.jpg

Articole recomandate

Noul termen limită de obținere a Certificatelor de Situație de Urgență (CSU) a fost prelungit până pe data de 15 iunie 2020, iar acestea se vor elibera luând în calcul ca referință și luna mai, a anunțat Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, informează Agerpres.


"Noutatea este că Certificatele CSU se vor elibera luând în calcul ca referință și luna mai, prin urmare raportarea cuprinde acum lunile martie, aprilie și mai, iar termenul final pentru eliberarea lor este 15 iunie. Am luat aceste decizii în urma dialogului neîntrerupt purtat cu operatorii economici în această perioadă, deoarece această inițiativă de sprijin a fost demarată ca răspuns la nevoile lor și ea trebuie să răspundă cât mai multor companii în dificultate", susține ministrul Economiei, Virgil Popescu.


Actualul Ordin modifică Ordinul ministrului Economiei nr. 791/2020 privind acordarea certificatelor de situații de urgență operatorilor economici a căror activitate este afectată în contextul pandemiei SARS-CoV-2.


Prevederile se regăsesc, deja, pe platforma http://prevenire.gov.ro și de acestea pot beneficia operatorii economici care accesează aplicația pentru obținerea unui CSU.


Conform noului Ordin al ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Certificatele de Situație de Urgență se acordă operatorilor economici care au înregistrat închiderea totală sau parțială a activității ca urmare a efectelor deciziilor autorităților publice competente pe perioada stării de urgență sau diminuări ale veniturilor sau încasărilor cu minimum 25% în lunile martie, aprilie sau mai 2020, prin raportare la media lunilor ianuarie și februarie 2020. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7431 secunde