Încă o terasă mizerabilă închisă de OPC. "Problema începe de la autorizații!"

Terasa Carlos din Eforie Sud a fost închisă ieri și amendată cu 25.000 lei

1075
2

Articole de la același autor

În ciuda controalelor severe din ultima perioadă, încă mai sunt cârciumari pe litoral care nu își respectă consumatorii și le pregătesc mâncarea în condiții mizerabile sau le dau toate vechiturile, numai ca să nu le arunce.

Comisarii Protecției Consumatorilor au ajuns ieri la Eforie Sud, unde au închis temporar o terasă renumită de pe faleză. Scenele găsite în bucătăria unității i-au indignat până și pe reprezentanții instituției. Bucătăria funcționa, de fapt, în spatele terasei, într-un spațiu improvizat, în aer liber, fără apă caldă curentă și într-o mizerie de nedescris. În interior, materia primă ce urma să fie folosită pentru prepararea mâncărurilor era depozitată în dormitorul angajaților, printre hainele acestora.

În bucătărie, toate ustensilele păreau că nu fuseseră spălate de la începutul verii, iar uleiul dintre fripteuze părea tot de la începutul sezonului estival. În frigidere, au fost găsite numeroase vase cu mâncare veche, păstrată la rece. Întrebat de ce este păstrată mâncarea de pe o zi pe alta, patronul terasei Carlos a spus că este pentru angajați și nu pentru comercializare.

"Am găsit o bucătărie de vară, ca pe vremea când aici venea Regina Maria la mare și mă refer la străbunica acesteia, lucruri depozitate în mod impropriu, produse ieșite din termenul de durabilitate minimală, depozitate total neconform, gătite într-o bucătărie de vară, pe caldarâm, sub cerul liber, fără respectarea niciuneia dintre normele măcar de bun simț în ceea ce înseamnă alimentație publică", a declarat comisarul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu.

"Au apucat să păcălească o sumedenie de turiști!"

Potrivit acestuia, au fost oprite de la consum 40 kilograme de carne și pește. De asemenea, a fost aplicată și o amendă de 25.000 lei și a fost dispusă oprirea temporară a activității, până la remedierea deficiențelor. "Aceste amenzi foarte mari încep să reprezinte o stare de normalitate. Nu găsim o altă formulă să-i convingem să-și remedieze deficiențele înainte de a ajunge noi în control. Acum este deja prea târziu. Înseamnă că până în acest moment ei au apucat să păcălească o sumedenie de turiști și de consumatori servindu-le produse total neconforme și pregătite într-un mod total impropriu. Iar modul de depozitare a materiei prime în paturile angajaților, între rufe, pe jos, credem noi că este mult, mult prea mult", a mai spus Horia Constantinescu.

"OPC nu e autoritate de promovare a turismului!"

Criticat de agenții economici, dar și de politicieni, acuzat că face rău turismului de pe litoral, comisarul șef al CJPC Constanța consideră că este nevoie de o mai mare colaborare între instituții ale statului. "Atrag atenția celor care se ocupă de autorizații, pentru că problema începe de la autorizații. Majoritatea celor găsiți cu deficiențe ne prezintă autorizații de funcționare și autorizații sanitare. Eu nu sunt autoritate de promovare a turismului, ci consider că trebuie informați cetățenii. Litoralul este în cădere de 11 ani și asta pentru că dăm autorizații de funcționare pentru aceste dughene, șaormării, care funcționează în condiții improprii", a completat Horia Constantinescu.

Comentează știrea

Arabu
9 august 2017
Lacheii PSD

Și culmea mai sunt senatori ,ca tembelul de Moga, care cere renunțarea la aceste controale, chiar și prim-ministrul boschetar !!!

Sergiu
9 august 2017
Degeaba

I-a dat amenda degeaba, oricum n-o plateste, urmatorul control nu va fi cu presa si tot tam-tamul, va fi blat, se dau niste bani, se semneaza ca totul e ok si-n cateva zile omul isi face treaba in continuare. Astia trebuie bagati la puscarie si inchisi definitiv, baga oamenii in spital nu-i ca nu respecta niste norme. Si cum asta nu o sa intample, tu care ai fost si ai mancat acolo, oricine ai fi, ar trebui sa te duci peste ei si sa le rupi capatanile. Astia ne otravesc si noi le dam saru-mana pe strada cand ii vedem desi stim cine sunt si ce fac. Nu-i numai vina lor e si a noastra.

Pagina a fost generata in 0.7063 secunde