Tehnologie modernă pentru a ușura accesul la informații pentru nevăzători

340

Articole de la același autor

Persoanele nevăzătoare din Constanța pot avea acces la informații utile, pe internet, prin intermediul unei aplicații realizată special pentru a le ușura obținerea de date. Cu ajutorul acestei aplicații, pentru care sunt folosite doar patru taste - sus, jos, stânga, dreapta -, nevăzătorii pot accesa cărți audio, ziare, posturi de radio, informații meteo, horoscop, curs valutar sau rezultate sportive. 


Aplicația a fost montată pe cele 45 de calculatoare care au fost donate de Lions Club Constanța și care pot fi găsite la sediul Asociației Nevăzătorilor din Constanța, într-o sală amenajată special. Donația a fost realizată în cadrul proiectului BatPro - Calculatoare pentru Nevăzători, care s-a derulat timp de cinci ani. 


Sala de calculatoare a fost inaugurată, ieri, cu ocazia Zilei Internaționale a Bastonului Alb. 
"Proiectul s-a desfășurat pe parcursul a cinci ani, numărul total de calculatoare donate în regiunea de sud est a țării (Constanța, Tulcea, Galați, Focșani, Călărași) ajungând la 230. În toată această perioadă, alături de Lions Club Constanța s-au aflat partenerii și prietenii de la Asociația Nevăzătorilor, filiala Constanța", a afirmat Cătălin Anghel, președintele Lions Club Constanța. 


Proiectul s-a desfășurat la nivel național și a avut la bază ideea ca "nevăzătorii să poată avea acces la o multitudine de informații, folosind calculatorul, fără a avea cunoștințe de utilizare". 


"Astfel, noile tehnologii au devenit familiare nevăzătorilor. Aplicația creată în cadrul BatPro permite persoanelor cu deficiență de vedere ca, folosind doar patru taste (sus, jos, stânga, dreapta), să poată accesa o colecție de peste 40.000 de cărți audio, ziare, posturi de radio pe internet, informații meteo, horoscop, curs valutar și rezultate sportive. Totodată, aplicația conține și câteva cursuri interactive, dezvoltate special pentru nevăzători: curs de învățare a tastaturii, curs de navigare pe internet și un curs de utilizare a unui editor de texte. De asemenea, pentru petrecerea timpului liber sunt încorporate și câteva jocuri", a afirmat Cătălin Anghel. 


XXX 
Lions Club Constanța este o organizație de voluntariat, care face parte din marea familie Lions Club International, alături de peste 1,4 milioane de voluntari din peste 200 de țări din întreaga lume. În cei 27 de ani de activitate, proiectele Lions Club Constanța s-au îndreptat cu precădere către domenii precum sănătate, mediu și educație, venind atât în ajutorul tinerilor, cât și vârstnicilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : CONDAMNAȚI LA ÎNTUNERIC!
Pagina a fost generata in 1.1458 secunde