TAXA pe care o vor plăti toți românii de luna viitoare

516
TAXA pe care o vor plăti toți românii de luna viitoare - conserve11735700-1552600182.jpg
Începând din aprilie, pentru orice produs ambalat în sticlă vom plăti cu 50 de bani mai mult. Însă vom putea recupera banii dacă vom returna recipientele la magazin. Ministerul Mediului propune, astfel, modificarea legii deșeurilor, în condițiile în care România reciclează doar 5% anual. Specialiștii văd cu ochi buni această măsură, mai ales că, dintre ambalaje, sticla se reciclează cel mai greu.

De la 31 martie 2019 vom plăti garanție pentru ambalajele reciclabile. OUG nr. 74 din 17 iulie 2018 urmărește creșterea ratei de reciclare a deșeurilor, printr-o schimbarea de abordare a modului de gestionare a acestora. Una dintre principalele noutăți este introducerea garanției pentru ambalajele reutilizabile. Aceasta va fi inclusă distinct în prețul final al produsului achiziționat. Cumpărătorul își va recupera garanția la momentul returnării ambalajului. De asemenea, el poate preda la schimb ambalajul în cazul în care cumpără un alt produs. Metoda nu este o noutate. Înainte de anul 1990 se aplica pentru ambalajele din sticlă.

Agenții economici care introduc ambalaje pe piață vor avea obligații sporite privind gestionarea lor, recuperarea celor reutilizabile și predarea la centrele de reciclare. Vor fi nevoite să rețină garanția de la cumpărători, să preia ambalajele returnate și să înapoieze garanția.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7516 secunde