Țânțarii, pericol public, la Constanța! Măsuri intensificate

361
Țânțarii, pericol public, la Constanța! Măsuri intensificate - 14-1566906009.jpg

Articole recomandate

Primăria Municipiului Constanța a intensificat acțiunile de dezinsecție. Pe lângă intervențiile de la sol, echipele au acționat și pe lacul Siutghiol.


Temperaturile crescute favorizează înmulțirea larvelor de țânțari din apă, astfel încât delarvizarea lacului era absolut necesară.
Substanța folosită pentru dezinsecție — VectoBac WG este avizată de Ministerul Sănătății și poate fi aplicat pe orice suprafață de apă unde țânțarii se înmulțesc sau este cunoscută ca fiind un habitat pentru larvele de țânțari.


VectoBac WG poate fi aplicat pe suprafețe populate de pești și alte vietăți acvatice, precum și de plante. De asemenea, produsul poate fi utilizat în zonele unde există oameni, animale de companie, cai, șepteluri, păsări sau faună sălbatică.


Toate aceste acțiuni întreprinse de municipalitate au drept scop menținerea unui nivel scăzut al densității insectelor de disconfort, precum și eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.


Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7524 secunde