Sute de angajatori, amendați de inspectorii de muncă

2297

Articole de la același autor

Peste 470 de agenți economici de pe raza județului au fost verificați, în numai o lună de zile, de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța.

Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislația muncii și securitatea și sănătatea în muncă a salariaților. Din cei 477 de agenți economici verificați, 68 au fost sancționați, cuantumul total al amenzilor depășind 766 de mii de lei. Au fost dispuse 566 de măsuri cu termen de remediere a neconformităților constatate în urma verificărilor.

"Cu ocazia verificărilor, au fost depistate 74 de persoane care practicau munca nedeclarată, pentru care angajatorii au fost sancționați și s-au dispus măsuri de intrare în legalitate. De asemenea, inspectorii de muncă au identificat cazuri în care contractele individuale de muncă nu erau înregistrate și transmise în Revisal, nu se respectau prevederile legale privind repausul săptămânal, nu se putea face dovada plății drepturilor salariale și programul de lucru nu era repartizat corect în cadrul contractelor cu timp parțial", a declarat inspectorul șef al ITM Constanța, Eugen Bola. Potrivit acestuia, tot în luna octombrie, inspectorii din cadrul corpului de control Securitate și Sănătate în Muncă au verificat 169 de agenți economici, au dispus 253 de măsuri de remediere a neconformităților constatate și au aplicat 253 de sancțiuni, din care 13 amenzi în valoare de 55.000 de lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5671 secunde