Sute de agenți economici amendați de ITM. Iată ce au găsit inspectorii de muncă

304
Sute de agenți economici amendați de ITM. Iată ce au găsit inspectorii de muncă - sutedeagentieconomici-1462462903.jpg

Articole de la același autor

Peste 325 de agenți economici din județul Constanța au fost verificați, în luna aprilie, de Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanța. Controalele au vizat verificarea respectării prevederilor legale din piața muncii, securitatea și sănătatea în muncă a salariaților, precum și veri-ficarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare. 


Astfel, din 329 de agenți economici controlați, 46 au fost sancționați. "Au fost aplicate 55 sancțiuni, din care 43 de amenzi în valoare de 555.500 lei și 12 avertismente. De asemenea, au fost dispuse 551 de măsuri cu termen de remediere a neconformităților constatate", a declarat directorul executiv al ITM Constanța, Eugen Bola. Potrivit acestuia, au fost de-pistate 125 de persoane care nu aveau încheiat contract individual de muncă sau pentru care contractul individual de muncă nu era transmis în baza de date Revisal. Au fost înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța șase propuneri de cercetare, care aveau la muncă un total de 41 de persoane fără contract legal. 


"Au mai fost găsite situații în care angajatorii nu respectau prevederile legale privind evidența orelor de lucru prestate de salariați, încălcau pre-vederile legale referitoare la încheierea în formă scrisă și transmiterea în Revisal a contractului individual de muncă, situații în care nu erau acordate drepturile salariale și situații în care erau încălcate prevederile legale privind timpul de muncă și de odihnă, munca suplimentară și munca de noapte", a mai spus șeful ITM Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6653 secunde