Supravegherea la locul de munca. Până unde pot merge angajatorii?

342
Supravegherea  la locul de munca. Până unde pot merge angajatorii? - supravegherea-1454088731.jpg

Articole de la același autor

Numărul plângerilor făcute la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) este în creștere. "De la un an la altul și în urma controalelor pe care le avem și ca urmare a acțiunilor de a încerca să creștem gradul de informare a persoanelor, avem un număr din ce în ce mai mare de plângeri. Numărul plângerilor a crescut de la ordinul a câteva sute în 2014 până la ordinul a o mie și ceva în 2015. Observăm în ultimii ani această tendință de a crește constant numărul de plângeri", a declarat George Grigore, la simpozionul cu tema "Protecția datelor personale ale angajaților în relațiile de muncă", organizat de ANSPDCP, cu ocazia Zilei Europene a Protecției Datelor.

Potrivit acestuia, s-au înregistrat cazuri în care, pentru a-și supraveghea salariații, angajatorii au luat măsuri neproporționale cu scopul pe care și-l propun. "Angajatorii, de obicei, doresc să utilizeze un cumul de mijloace pentru a-și supraveghea angajații. Pornesc de la un simplu sistem de control al accesului prin carduri magnetice, pe urmă merg la mijloace biometrice, supraveghere video, supravegherea activității în mediul online și tot așa", a mai menționat George Grigore.

El a precizat că anul trecut cuantumul total al amenzilor aplicate de ANSPDCP a fost de aproximativ 680.000 de lei, în creștere cu 140% față de 2014. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5484 secunde