"Sunt necesare măsuri urgente, pentru salvarea de vieți omenești"

127

Articole de la același autor

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a tras luni un semnal de alarmă cu privire la incidența bolilor neinfecțioase, care reprezintă cea mai importantă cauză de mortalitate la nivel global, conform AFP.

În primul său raport de evaluare, OMS atrage atenția că dezideratul reducerii cu o treime a mortalității premature din cauza bolilor netransmisibile, la nivel global în perioada 2015 — 2030, este încă departe.

"Au fost înregistrate anumite progrese (...) însă au fost limitate", a declarat pentru presă Dr. Douglas Bettcher, directorul Departamentului de prevenție a maladiilor necontagioase din cadrul OMS. "Fereastra de oportunitate pentru salvarea de vieți este pe cale să se închidă", a avertizat el, atrăgând atenția că "sunt necesare acțiuni urgente".

Maladiile netransmisibile ucid în fiecare an, la nivel mondial, peste 40 de milioane de oameni, dintre care 15 milioane cu vârste între 30 și 70 de ani. Peste 80% dintre aceste decese premature se produc în țările sărace sau în curs de dezvoltare, conform OMS care trage un semnal de alarmă cu privire la "această epidemie alimentată de sărăcie (...) de comerțul cu produse dăunătoare sănătății, urbanizarea rapidă și creșterea populației".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3684 secunde