Subvenții pentru patronii care angajează șomeri

de Mirabela ȘERBĂNESCU Joi, 21 Martie 2019 296
Pentru a crește șansele de ocupare a șomerilor, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) acordă o serie de subvenții, în acest fel încercând să stimuleze agenții economici să angajeze persoane ce aparțin unor categorii dezavantajate sau cu acces mai dificil pe piața muncii.


În acest sens, persoanele juridice primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, o subvenție în cuantum de 2.250 lei, dacă încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată persoane din următoarele categorii: șomeri peste 45 ani sau părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, persoane cu handicap, proaspăt absolvenți, șomeri de lungă durată sau tineri NEETs. 
Subvențiile se acordă la solicitarea angajatorilor care încadrează în muncă persoane din categoriile mai sus menționate. De aceeași subvenție beneficiază și angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, șomeri care, în termen de cinci ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condițiile pentru a solicita pensia anticipată parțială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condițiile de a solicita pensia anticipată parțială. 


De precizat că subvenția se acordă lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condițiilor de pensionare. 
De asemenea, ANOFM acordă angajatorilor care încheie contracte de ucenicie, un sprijin financiar în cuantum de 2.250 lei/lună pentru fiecare contract de ucenicie încheiat. În plus, pentru a asigura tranziția absolvenților de învățământ superior de la sistemul de educație la piața muncii, angajatorii pot organiza programe de stagiu pentru absolvenții de învățământ superior. Pentru astfel de programe persoanele juridice pot primi, la cerere, subvenții de 2.250 lei/lună/stagiar pe o perioadă de șase luni. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei