Strigăt de ajutor! Un tânăr din Agigea are nevoie de sprijinul nostru!

293
Strigăt de ajutor! Un tânăr din Agigea are nevoie de sprijinul nostru! - cazagigeasursaalexrotariu2-1589119915.jpg

Articole de la același autor

Un tânăr de 20 de ani din comuna Agigea are nevoie de sprijinul comunității pentru a putea merge, precum semenii lui. Toată viața lui, Alexandru Rotariu s-a luptat pentru a face câțiva pași. Iar în ultima perioadă, șansele ca el să meargă fără sprijin sunt din ce în ce mai mari.

Mama lui, Liliana Daniela Rotariu povestește că sarcina cu Alexandru a fost una fără probleme, iar nașterea naturală. Din acel moment însă, lucrurile au luat o întorsătură nedorită. Din cauză că nou-născutul a fost tras de cap cu putere, în momentul expulziei, i-a fost afectat sistemul locomotor și sistemul nervos. Diagnosticul pus la vârsta de doi ani a fost de parapareză spastică și sindrom cerebrelos. De atunci, și-a petrecut viața din spital în spital, din consultații în consultații și prin mii de ședințe de recuperare. În 2018 a reușit să ajungă, cu sprijinul financiar al comunității, în Turcia, la Medical Park, unde a fost operat. A fost momentul în care scaunul rulant a putut fi înlocuit, din când în când, de cadrul metalic. Ulterior, în luna martie a acestui an s-a întors în Turcia pentru o serie de ședințe de terapie robotizată. Cu sprijinul lor, a reușit să facă pași fără a se ajuta de cadrul metalic care-l însoțea peste tot, în ultimii ani. 


Pasul următor, după cum i-au sfătuit specialiștii pe părinți, este ca Alexandru Rotariu să fie supus unei operații pe creier, prin care să i se implementeze un dispozitiv, denumit Stereotactic Deep Brain Stimulator. Această operație este programată să aibă loc pe 1 august, dar până atunci familia trebuie să strângă 29.000 de euro. Banii aceștia depășesc cu mult posibilitățile financiare ale familiei modeste din comuna constănțeană, care de ani buni se luptă pentru sănătatea fiului lor. Drept pentru care se întorc, din nou, spre bunăvoința comunității.

Cei care pot și doresc să ajute o pot face donând cât de puțin în următoarele conturi: RO76BACX0000000481030000 pentru lei, RO49BACX0000000481030001 pentru euro, ambele fiind pe numele Liliana Daniela Rotariu. De asemenea, se mai poate dona și prin intermediul Asociației "Împreună din Inimă", mai multe informații fiind disponibile pe pagina online a acesteia (https://impreunadininima.ro/campanie/doneaza-pentru-alexandru/).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.195 secunde