Statuile, luate la "periat" de autoritățile din Constanța

176
Statuile, luate la

Articole de la același autor

Șase statui și monumente din municipiul Constanța au intrat în reparații curente și de curățare. Este vorba despre obiecte de artă care nu fac parte din lista monumentelor istorice și care, în timp, din cauza intemperiilor sau a altor factori s-au deteriorat.

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, acțiunea a început ieri cu Monumentul Eroilor Reg. 13 Artilerie "Vulturul", din Parcul Tomis II, unde se curăță toate elementele componente, inclusiv soclul și zona de protecție, se consolidează și retușează toate suprafețele, iar statuia "Vulturul" și globul au fost ridicate pentru a le fi aplicate tratamente specifice pentru bronz, urmând ca apoi să fie fixate înapoi pe soclu.

Lucrările vor continua zilele următoare la Monumentul Reg. 34 Artilerie, de pe strada Traian, Monumentul eroilor "Independența", din parcul de la Casa de Cultură, "Căderea de pe soclu" din Parcul Arheologic, la Obeliscul din zona Casa de Cultură și la statuia "Ținerețe", din fața Hotelului Doina, din stațiunea Mamaia.

"
Operațiunile de curățare și recondiționare, acolo unde este cazul, sunt realizate de artiști plastici, cu respectarea tehnologiilor specifice, aplicabile în funcție de materialul fiecărui obiectiv - piatră, bronz, alamă sau mozaic - astfel încât să nu afecteze suprafețele asupra cărora se intervine", explică reprezentanții Primăriei Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4468 secunde